6 Μαρ 2017

Αντάρτικο στο Δημαρχείο Άρτας

- Κώστας Πατήλας: Δεν είναι δική μου η ήττα, αλλά της παράταξης
"Αλαζονική, συγκεντρωτική και αντιδημοκρατική η συμπεριφορά του δημάρχου"
- Κοινό δελτίο τύπου παρατάξεων της αντιπολίτευσης

   Τα όσα συνέβησαν χθες στην Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων για την εκλογή των μελών του Προεδρείου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ανέδειξε την μέχρι τώρα υποβόσκουσα δυσαρέσκεια προς το πρόσωπο του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, από μέλη της δικής του δημοτικής ομάδας, η οποία πλέον εμφανίζεται σαφώς διχασμένη.
   Η αντίδραση από δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του, αναφορικά με τις επιλογές του και τον τρόπο που διοικεί το Δήμο δεν έμεινε σε ψιθύρους στους διαδρόμους, αλλά εκφράστηκε ανοιχτά δια της ψήφου.

Κοινό δελτίο τύπου παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Αρταίων
   Η μη εκλογή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, προερχόμενο από την δημοτική παράταξη του δημάρχου κ. Χρήστου Τσιρογιάννη, λόγω μη επίτευξης απόλυτης πλειοψηφίας όπως προβλέπει ο νόμος, συνιστά για τον κ. Δήμαρχο και την παράταξή του ισχυρότατο πλήγμα.
   Η εξέλιξη αυτή αποτελεί απόρροια της αλαζονικής, συγκεντρωτικής και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς του δημάρχου, όσον αφορά τη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων αλλά και των ανθρώπων γύρω του, ακόμα και των συνεργατών του στην ίδια την παράταξή του.
   Η προσωρινή μάλιστα και παράτυπη διακοπή της εξελισσόμενης συνεδρίασης του Δ.Σ (που δεν προβλεπόταν από το νόμο) από τον κ. δήμαρχο, προκειμένου να μαζέψει τα πράγματα και να "μαντρώσει" τους δημοτικούς του συμβούλους- πράγμα άλλωστε που δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα-, συνιστούν επιπλέον εκτροπή και ασέβεια προς το ίδιο το σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
   Η σημερινή εξέλιξη της μη εκλογής προεδρείου του Δ.Σ είναι αποτέλεσμα της αυταρχικής διοίκησης του κ. Τσιρογιάννη. Είναι η συγκομιδή του για την αλαζονεία που επιδεικνύει, για τον συγκεντρωτικό και αντιδημοκρατικό τρόπο με τον οποίο διοικεί το Δήμο, αλλά και την συστηματική απαξίωση του ίδιου του Δημοτικού Συμβουλίου, δυόμισι χρόνια τώρα. Τα στοιχεία αυτά αναδεικνύουν επίσης την ανεπάρκεια και το αδιέξοδο της πολιτικής του, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πληρώσει ο Δήμος και οι συνδημότες μας.
   Καλούμε τον κ. Δήμαρχο, έστω και τώρα, να πάρει το μάθημά του και να αλλάξει την τακτική με την οποία διοικεί το Δήμο, υιοθετώντας τις αρχές της δημοκρατίας, του πλουραλισμού, του σεβασμού της διαφορετικής άποψης και της συναίνεσης, για το καλό του Δήμου μας και όλων των αρτινών πολιτών.

Άρτα, 5-3-2017 
ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ
ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
 
   Όπως διαβάζω στον Αετό των Τζουμέρκων, "Η εκλογή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή, που θα πραγματοποιηθεί η επαναληπτική διαδικασία εκλογής, καθώς στην διαδικασία που ολοκληρώθηκε χθες ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, δεν κατάφερε να εκλέξει τον εκλεκτό του Κώστα Πατήλα, που στις δυο πρώτες ψηφοφορίες έλαβε 15 ψήφους, έξι άκυρα και 11 λευκά.
   Ο Δήμαρχος είχε εδώ και ημέρες μηνύματα από τους συμβούλους του ότι δεν θα στηρίξουν την υποψηφιότητα του Κώστα Πατήλα, όμως επέμενε και θέλησε να τους φέρει προ τετελεσμένων..
   Έτσι εισέπραξε μία ηχηρή απουσία στη συνεδρίαση του Συμβουλίου αλλά και αρκετά λευκά ψηφοδέλτια από τους 19 συνολικά παρόντες της παράταξής του. Και το σημαντικότερο στην τρίτη και σημαντικότερη ψηφοφορία, έλαβε 14 ψήφους για ν' αυξηθούν κατά ένα τα λευκά.
   Μετά την ανακοίνωση του τελικού εκλογικού αποτελέσματος, υπήρξε ένταση στην αίθουσα, καθόσον πρώτος αντέδρασε ο υποψήφιος και μη εκλεγείς πρόεδρος Κώστας Πατήλας, ο οποίος είπε πως δεν είναι δική του η ήττα, αλλά της παράταξης, η οποία πλέον δεν είναι ενωμένη και μέσα σ' αυτή λειτουργεί και άλλη ομάδα, δείχνοντας έτσι όσους απ' την παράταξη της πλειοψηφίας, δεν ακολούθησαν τον δήμαρχο στην συγκεκριμένη επιλογή."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.