10 Μαρ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Πέμπτη 9 Μαρτίου

Ούτε ότι το Πάσχα θα οδηγούμε σε νέους αυτοκινητόδρομους, ούτε ότι 19 δισ. κατευθύνονται προς γεωργία και κτηνοτροφία...


   Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησε η πορεία της διαπραγμάτευσης, η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές από αυτές:

Ευρωδικαστήριο: Η Ελληνικός Χρυσός να επιστρέψει 15,3 εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Η Ελλάδα είχε καταδικαστεί το 2011 για παραχώρηση στη συγκεκριμένη εταιρεία της μεταλλευτικής εκμετάλλευσης στη Χαλκιδική έναντι πολύ χαμηλού τιμήματος και απαλλαγής από την υποχρέωση καταβολής φόρου, επιλογές που θεωρήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι συνιστούσαν παράνομη επιδότηση. (αναλυτικά)

Δήμαρχος Κερατσινίου προς Βερύκιο: Δεν ξέρετε τίποτα για τα Λιπάσματα

Ο δήμαρχος Κερατσινίου καταλογίζει άγνοια στον Δήμο Βερύκιο και δίνει στοιχεία για το πραγματικό σχέδιο ανάπλασης της περιοχής. (αναλυτικά)

«Εργάνη»: Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων κατά 24.938 θέσεις εργασίας

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», το Φεβρουάριο του 2017 καταγράφεται αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 24.938 θέσεις εργασίας. (αναλυτικά)

ΟΙΕΛΕ: Το υπ. Παιδείας ξεκίνησε έρευνα για το σχολείο που μοιράζει τίτλους σε μαθητές φαντάσματα

Η ΟΙΕΛΕ έχει αποστείλει τα στοιχεία των γονέων στο υπουργείο και ήδη έχει ξεκινήσει η έρευνα για την ανεύρεση του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου που «μοιράζει» τίτλους σε μαθητές που δεν παρακολουθούσαν μαθήματα - Πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου στο τεράστιο εκπαιδευτικό σκάνδαλο του homeschooling «που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, διότι πλήττεται το δημόσιο συμφέρον και καταστρατηγείται η ισονομία και η αξιοκρατία». (αναλυτικά)

Για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων, ελλιπή και παραπλανητική ενημέρωση» κατηγορεί τον Ελ. Τύπο το υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής

Για «κατασκευή ψευδών ειδήσεων με στόχο την ελλιπή και παραπλανητική ενημέρωση των πολιτών» κάνει λόγο το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, απαντώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». (αναλυτικά)

Μειώνεται κατά 100 εκατ. ευρώ ο ELA

Την μείωση του ανώτατου ορίου δανεισμού των ελληνικών τραπεζών κατά 100 εκατ. ευρώ μέσω του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας ELA ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. (αναλυτικά)

Ο ΟΑΕΔ παραχωρεί το Πλατανόδασος και αναξιοποίητους χώρους του στον δήμο Πατρέων

Ο ΟΑΕΔ παραχωρεί τη χρήση του Πλατανοδάσους, 13 καταστημάτων και 4 αιθουσών συγκέντρωσης στον δήμο Πάτρας. (αναλυτικά)

Παράταση χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών που έληξαν κατά την αναμονή των ασφαλισμένων για εξέταση από το ΚΕΠΑ

Εξάμηνη παράταση χορήγησης των συνταξιοδοτικών παροχών που έληξαν κατά τη διάρκεια αναμονής των ασφαλισμένων προς εξέτασή τους από τις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας), δόθηκε από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε. (αναλυτικά)

Αύξηση 18,8% στον δείκτη κύκλου εργασιών στον κλάδο ενημέρωσης και επικοινωνίας το δ' τρίμηνο 2016

Αύξηση 18,8% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στην παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων το δ' τρίμηνο 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δ' τριμήνου 2015, έναντι μείωσης 36,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου το 2015 προς το 2014. (αναλυτικά)

Το Πάσχα θα έχουν ολοκληρωθεί οι αυτοκινητόδρομοι

«Το Πάσχα οι Έλληνες θα πάνε να γιορτάσουν σε ολοκληρωμένους αυτοκινητόδρομους» είπε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. (αναλυτικά)

Τα επόμενα 7 χρόνια θα δοθούν 19 δισ. για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία

Την ανακοίνωση έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Φιλ Χόγκαν. (αναλυτικά)

 

Καλύφθηκαν όλα τα κενά των γιατρών στις ΜΕΘ της Κρήτης

«Με την τοποθέτηση των 8 ιατρών, στα νοσοκομεία του νησιού, σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού από το ΚΕΕΛΠΝΟ, θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε όλες τις οργανικές κλίνες των ΜΕΘ της Κρήτης» επεσήμανε η υποδιοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης. (αναλυτικά)

 

Με σταθερούς και αποδοτικούς ρυθμούς πραγματώνεται ο στόχος για την υδατική αυτονομία των νησιών

Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ανέφερε ότι άμεσος σκοπός του Υπουργείου είναι ο απρόσκοπτος εφοδιασμός όλων των «άνυδρων» νησιών με πόσιμο νερό έως και την ολοκλήρωση των έργων εγκατάστασης και λειτουργίας αφαλατώσεων σε αυτά (Κίμωλος, Κατάπολα, Λειψοί, Πάτμος, Ι.Μ. Πανορμίτη, Αγαθονήσι, Καστελλόριζο). Ήδη έχει ολοκληρωθεί, πρόσθεσε, η εγκατάσταση μονάδων αφαλάτωσης σε Λέρο, Αιγιάλη Αμοργού και Δονούσα. Αυτές οι μονάδες έχουν τεθεί σε λειτουργία και έχει σταματήσει η μεταφορά νερού με υδροφόρα πλοία. (αναλυτικά)

 


Η ΕΡΤ πάει σχολείο: Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία

Το Γραφείο Βιβλιοθήκης, Αρχείων και Εκδόσεων του ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Διάλογοι με την εκπαιδευτική κοινότητα», οργανώνει σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη Διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ εκδήλωση με θέμα «Η αξιοποίηση των ψηφιακών αρχείων στην εκπαιδευτική διαδικασία». (αναλυτικά)

Πανό ενάντια στις εξορύξεις χρυσού στον Λευκό Πύργο

Πανό ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο μέλη του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις χρυσού. Σύνθημα τους «αγώνας ζωής για το δίκιο ενός τόπου». (αναλυτικά)
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.