5 Μαρ 2017

Ένα κόμμα με 4 γραφεία (τύπου) Τύπου

Όταν ο Τύπος δίνει το παράγγελμα και η ΝΔ ακολουθεί...

   Είναι ένα κόμμα με 1+3 γραφεία Τύπου. Ένα το επίσημο και 3 τα ανεπίσημα, που, μάλιστα συχνά, αντί να παίρνουν γραμμή… δίνουν.
   Δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο ΜΜΕ κάνει την αρχή και η ΝΔ ακολουθεί. Αυτό συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα, όταν ένα άτυπο γαλάζιο γραφείο Τύπου, ο ΣΚΑΪ και συγκεκριμένα οι Άρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου, άρχισαν να «ανησυχούν» και να «αναζητούν» τον υπουργό Οικονομικών λέγοντας ότι είναι αντισυνταγματικό το να μην ενημερώνει για τις εξελίξεις στο Eurogroup. Tη σκυτάλη πήρε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ο οποίος έσπευσε να ψάξει επίσης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, μην έχοντας μάλλον δει την επίσημη ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, αλλά και να παραστήσει τον θεματοφύλακα του Συντάγματος.
   «Πρέπει να πω ότι είναι συγκινητικό που όλοι με αναζητείτε και σας έλειψα. Οι ενημερώσεις γίνονται από την κυβέρνηση και όταν μιλάει ο κ. Τζανακόπουλος δεν μιλάει για πάρτη του, αλλά για όλη την κυβέρνηση», απάντησε από το βήμα της Βουλής ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, καταδεικνύοντας την υποκρισία της ΝΔ.
   Ο Νίκος Δένδιας είχε μάλιστα ενοχληθεί λίγες μέρες νωρίτερα γιατί ο δημοσιογράφος της «Καθημερινής» Πέτρος Παπακωνσταντίνου έγραψε την άποψη του στην εφημερίδα για την κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, ξεφεύγοντας από τη γραμμή του εκδότη της, κ. Αλαφούζου. Χαριτολογώντας μάλιστα είπε ότι διαβάζοντας θεώρησε ότι στον ελεύθερο χρόνο του «γράφει σε κάποια εφημερίδα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ»...
   Ο ΣΚΑΪ δε, πρόλαβε να απευθύνει την προχθεσινή δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για «τζάμπα μαγκιές» για όσους λένε «δεν ψηφίζω» στον Μάκη Βορίδη, για να βγουν στη συνέχεια πηγές της ΝΔ στο ΑΠΕ και να διευκρινήσουν «ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μας ενημέρωσε, πως τα όσα είπε αναφέρονταν σε δηλώσεις του Μάκη Βορίδη και αφορούσαν το 2015 και την τότε στάση της ΝΔ στη Βουλή, και δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του».
   Ως «ναυαρχίδα» του στόλου των ΜΜΕ με τις αγαστές σχέσεις με τη ΝΔ, το «Πρώτο Θέμα» έχει αμέτρητες φορές δώσει το παράγγελμα για την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η γαλάζια κυβερνητική επίθεση. Ψηλά στην ατζέντα του «Πρώτου Θέματος» οι κάθε είδους διορισμοί που αποδίδονται «σε παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ» και που γίνονται τελικά… πρώτο θέμα στην αντιπολιτευτική ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Διορισμοί όπως αυτοί των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, των σχολικών καθαριστριών από τους ΟΤΑ, γιατρών και νοσηλευτών, εποχικών πυροσβεστών, προσλήψεις που εξυπηρετούν πάγιες ανάγκες της κοινωνίας, και που ακόμη και στο υποθετικό σενάριο να ήθελε να τους διαβάλλει μια οποιαδήποτε κυβέρνηση, απλά δεν θα μπορούσε. Στην τελευταία ανάλογη επίθεση, το Πρώτο Θέμα και στη συνέχεια η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προχωρά σε χιλιάδες διορισμούς δικών της παιδιών, την ίδια ώρα που επιβάλλονται νέοι φόροι στους πολίτες», με το Μέγαρο Μαξίμου να διαμηνύει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια» και να κάνει λόγο για «παραπληροφόρηση, μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις», απαντώντας με στοιχεία.
   Σε ένα τελευταίο περιστατικό ο Γιάννης Πρετεντέρης καλεί χθες μέσα από τη στήλη του στην εφημερίδα «Τα Νέα» τον Κυριάκο Μητσοτάκη «να μην ψηφίσει τίποτα, να μην συμφωνήσει σε τίποτα και να προκαλέσει εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση». Όπως σημειώνει με αυτή τη γραμμή πήρε την προεδρία του κόμματος και αναρωτιέται «γιατί να την αλλάξει;». «Επειδή μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση; Σιγά τον πολυέλαιο!», απαντά ο ίδιος. Για να καταλήξει: «Χρειάζεται ένα σαφές και καθαρό στίγμα. Χρειάζεται να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών με το στίγμα αυτό. Και χρειάζεται να κάνει αφόρητη τη ζωή εκείνων που κατέχουν την εξουσία αν θέλει να τους διαδεχτεί». Θα ακολουθήσει τον… σύμβουλο του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.