31 Μαρ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Πέμπτη 30 Μαρτίου

Ούτε τους... πειρατές της Καραϊβικής δεν είδαν!!!


   Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησαν η διαπραγμάτευση και το αστυνομικό δελτίο...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές:

Ευρωκαταδίκη για τις «ματωμένες» φράουλες της Μανωλάδας 

Πρόκειται για τα αιματηρά γεγονότα του 2013, όταν επιστάτες τοπικού «τσιφλικά» πυροβόλησαν μετανάστες από το Μπαγκλαντές που «τόλμησαν» να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες εργασίας τους και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους. (αναλυτικά)

Επιστρέφονται τα 2,5 εκατ. δολ. που χορηγήθηκαν επί Ντ. Μπακογιάννη για την... κλιματική αλλαγή στην Καραϊβική

Επεστράφη στις 24 Μαρτίου 2017, στην Τράπεζα της Ελλάδος, το ποσό των 2,5 εκατ. δολ. ΗΠΑ που είχε χορηγηθεί το 2008 –επί Υπουργίας κας Ντόρας Μπακογιάννη- από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του ΥΠΕΞ στο «Κέντρο Κλιματικής Αλλαγής της Κοινότητας της Καραϊβικής» (ΚΚΑΚΚ), στο όνομα της υλοποίησης προγραμμάτων. (αναλυτικά)

ΕΦΚΑ: Τα στοιχεία διαψεύδουν τη διακινούμενη καταστροφολογία και τον «Ελεύθερο Τύπο»

Eφικτός είναι ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων, μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, διευκρινίζει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», με γενικό τίτλο «Έγγραφο-σοκ». (αναλυτικά)

Ξεκινά η χαρτογράφηση των συμβασιούχων

Τη χαρτογράφηση των συμβασιούχων ώστε να υπάρξει «μόνιμη οριστική λύση», ανακοίνωσε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη. (αναλυτικά)

Μ. Μπαλαούρας: Πήρα το έκτακτο βοήθημα για τους συνταξιούχους, αλλά το έδωσα σε δύο ταμεία

«Ζήτησα να μου στείλουν και τη σχετική λίστα και εκεί είδα, με έκπληξη οφείλω να πω, ότι έλαβα κι εγώ τα 300 ευρώ. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω έστειλα αμέσως επιστολή και είπα ότι όταν θα μου πιστωθούν τα λεφτά αυτά θα τα δώσω στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων της Τράπεζας Ελλάδος και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης των Συνταξιούχων». (αναλυτικά)

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας

«Το ΣΕΠΕ θα συνεχίσει να είναι το βασικό εργαλείο για την προστασία των δικαιωμάτων στην καθημερινότητα των εργαζομένων. Ήδη έχουν γίνει τα πρώτα βήματα για την ενίσχυση της λειτουργίας του», δηλώνει ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος. (αναλυτικά)

Απολογισμός λειτουργίας της ιστοσελίδας kathimerinotita.gov.gr

Πάνω από 2.250 υποθέσεις έχουν υποβληθεί μέχρι και σήμερα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.kathimerinotita.gov.gr που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καταγραφής των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και κυρίως στην επαφή με τις κρατικές δομές. (αναλυτικά)

Βελτιώνεται η κατάσταση στη Μόρια: Κοντέινερς αντί για σκηνές

Στο κάμπ δεν υπάρχουν πλέον σκηνές, οι οποίες έχουν αντικατασταθεί με μονοόροφα και διώροφα λειτουργικά κοντέινερς, ενώ έχουν γίνει και μια σειρά εργασιών διευθέτησης του χώρου. (αναλυτικά)

Νέο δικαστικό «χαστούκι» για τη χρυσαυγίτικη παράταξη στο σωματείο εργαζομένων του Δ. Θεσσαλονίκης

Από τις 8 το πρωί προσέρχονται οι εργαζόμενοι στον δήμο Θεσσαλονίκης στο δημαρχείο όπου διεξάγονται οι εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΔΘ και στην ΕΔΟΘ. Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες η απόφαση της γενικής συνέλευσης των εργαζομένων να μην επιτραπεί η συμμετοχή του ψηφοδελτίου της χρυσαυγίτικης παράταξης έφερε εντάσεις και παραιτήσεις μεταξύ των μελών της εφορευτικής επιτροπής ενώ «μπλόκο» έβαλε και το δικαστήριο στη χρυσαυγίτικη παράταξη που επιχείρησε να συμμετάσχει στις εκλογές του. (αναλυτικά)

Νέο νομοσχέδιο για την αλιεία με έμφαση στον επανακαθορισμό της επαγγελματικότητας των αλιέων και της ερασιτεχνικής αλιείας

Στη Διάσκεψη για τη Βιώσιμη Αλιεία στη Μεσόγειο, που πραγματοποιείται στη Βαλέτα της Μάλτας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, σε παρέμβασή του ανέφερε ότι προετοιμάζει νομοσχέδια για την αλιεία, με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο της αλιείας, στον επανακαθορισμό της επαγγελματικότητας των αλιέων και της ερασιτεχνικής αλιείας. (αναλυτικά)

ETUC: «Απαράδεκτη επίθεση» του ΔΝΤ στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων

Για «απαράδεκτη επίθεση» του ΔΝΤ στα δικαιώματα των Ελλήνων εργαζομένων, κάνει λόγο σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC). Η ETUC καλεί το ΔΝΤ να πάψει να επιμένει στην περαιτέρω περικοπή συντάξεων και την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως «οι Έλληνες εργαζόμενοι έχουν ήδη υποστεί σημαντική μείωση του βιοτικού επιπέδου τους». (αναλυτικά)

Στο στόχαστρο η φοροδιαφυγή: Νέο αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρονικών διασταυρώσεων των τραπεζικών λογαριασμών

Το νέο σύστημα θα αξιοποιηθεί καταρχήν για τον έλεγχο των 1.270.000 φορολογουμένων που περιλαμβάνονται σε διάφορες λίστες καταθετών που έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών με βάση την προτεραιοποίηση που έχει γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια ανάλυσης κινδύνου. (αναλυτικά)

Δ. Παπαδημητρίου: Οι αποτιμήσεις στην μείωση της απασχόλησης των ΜμΕ από λουκέτα απέχουν πολύ από τις προβλέψεις του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ

«Είναι προφανές πως οι ερωτώμενοι ΜμΕ του δείγματος υπερβάλλουν στις εκτιμήσεις τους σε σημείο που να αχρηστεύουν την προβλεπτική ικανότητα των εν λόγω μετρήσεων», ανέφερε ο ο υπουργός Οικονομίας Δ. Παπαδημητρίου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. (αναλυτικά)

Αλ. Χαρίτσης: Θα εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο τη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

"Υπάρχει μια ευρύτατη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την οποία θα προσπαθήσουμε να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα", δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλέξης Χαρίτσης, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, με αφορμή τις επισημάνσεις του αντιπροέδρου της Κομισιόν Β. Ντομπρόβσκις, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα στα τέλη του 2016 ήταν μία από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων. (αναλυτικά)

Ρύθμιση καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στη Μεσσηνία

Ρύθμιση καταβολής ληξιπρόθεσμων χρεών λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στην ΠΕ Μεσσηνίας. (αναλυτικά)

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για απασχόληση στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Ένταξη προσφυγοπαίδων, ηλικίας έως 15 ετών, στο Εκπαιδευτικό Σύστημα» του Εθνικού Προγράμματος Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.