4 Μαρ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Παρασκευή 3 Μαρτίου

"Ξεχασμένες" ειδήσεις...


   Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησε η διαπραγμάτευση, οι συναντήσεις Τσίπρα-Καζνέβ και Τσακαλώτου-Σαπέν, η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Φωκίδα, το αστυνομικό δελτίο...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές από τις "ξεχασμένες" ειδήσεις:

Πλήρης ταύτιση Μητσοτάκη με τις ακραίες θέσεις του ΔΝΤ στα εργασιακά

O κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία με την απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς βρίσκει την ευκαιρία να επιδοθεί σε μια γνήσια νεοφιλελεύθερη προσέγγιση κοινωνικού αυτοματισμού, αλλά και να ταυτιστεί -μεσούσης της διαπραγμάτευσης- με τις θέσεις του ΔΝΤ για το συνδικαλιστικό νόμο - «Ο πρόεδρος της Ν.Δ. γνωρίζει πολύ καλά τη χρονική συγκυρία που επιλέγει να τοποθετηθεί για τον συνδικαλιστικό νόμο και το δικαίωμα στην απεργία. Το κάνει τη στιγμή που η ελληνική πλευρά διαπραγματεύεται για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της κανονικότητας στην αγορά εργασίας», σχολιάζει η Κουμουνδούρου. (αναλυτικά)

Σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα η Κομισιόν προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα δανείου προς την Ελλάδα

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με την Παγκόσμια Τράπεζα και προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα ενός δανείου προς την Ελλάδα» επιβεβαίωσε σήμερα η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος Τύπου του επιτρόπου Οικονομικών, Πιερ Μοσκοβισί παραπέμποντας σε σημερινές δηλώσεις του ίδιου από το Παρίσι.
Τριετές σχέδιο τόνωσης της απασχόλησης, για να αποτραπεί το φαινόμενο της "άνεργης ανάπτυξης" αλλά και να προστατευθούν ορισμένες ευάλωτες στην ανεργία κοινωνικές ομάδες, όπως οι νέοι των 22-29 ετών και οι άνω των 55 ετών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποκλεισμού από την αγορά εργασίας, παρουσίασε στους εκπροσώπους των θεσμών η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου.(αναλυτικά)

Έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες Μαρτίνη, «αν υπάρχουν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, θα καταλογιστούν»

«Οι εισαγγελικές Αρχές είναι αρμόδιες να διενεργήσουν προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες που αναφέρονται στην κατάθεση του πρώην προέδρου του "Ερρίκος Ντυνάν". Eχει ήδη διαταχθεί, και αν υπάρχουν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα, θα καταλογιστούν και θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία», δήλωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. (αναλυτικά)

Έκθετη η ΠΟΕΔΗΝ Πάτρας μετά την παράδοση του πολυώροφου στον «Αγ. Ανδρέα»

Την ικανοποίησή του για την παράδοση του πολυώροφου κτιρίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, εκφράζει με δήλωση του στο thebest.gr, ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Όπως τονίζει ο αν. Υπουργός Υγείας με την παράδοση του κτιρίου «ξεπεράστηκαν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όλες οι γνωστές και χρόνιες παθογένειες της Δημόσιας Διοίκησης». (αναλυτικά)

Μετά το «όχι» της ΕΛΣΤΑΤ: Λύση στο θέμα των συντάξεων δίνει το υπουργείο Εργασίας

Τον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξιμων αποδοχών για τον υπολογισμό του ανταποδοτικού μέρους της σύνταξης, ορίζει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας. (αναλυτικά)

Π. Σκουρλέτης: Οι δήμοι έχουν τις δυνατότητες να ιδρύσουν κέντρα αποτέφρωσης αλλά δεν τις εκμεταλλεύονται

Νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα παρέχεται και σε ιδιώτες η δυνατότητα να ιδρύσουν αποτεφρωτήρια νεκρών (ΚΑΝ), προανήγγειλε από την Βουλή, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης. Όπως είπε, εφόσον οι δήμοι δεν αντιλαμβάνονται ως καθήκον τους την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου απέναντι στο ατομικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να επιλέξει τον τρόπο της κηδείας του, το υπουργείο έχει χρέος και δεσμεύεται να το σεβαστεί. (αναλυτικά)

Γραφεία Δικαιωμάτων Ασθενών συστήνει το υπ. Υγείας

Γραφεία Προστασίας Δικαιωμάτων Ληπτών Υπηρεσιών Υγείας και Νοσοκομείων του ΕΣΥ συστήνει το υπουργείο Υγείας. (αναλυτικά)

Διενέργεια εξετάσεων για πιστοποιητικά ξένων γλωσσών μόνο από αναγνωρισμένους φορείς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργίου Παιδείας, δεν προβλέπεται για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών άλλη δραστηριότητα πέραν της διδασκαλίας ξένων γλωσσών. (αναλυτικά)

2.500 προσφυγόπουλα καθημερινά στα ελληνικά σχολεία

Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του ΔΟΜ, 61 σχολικά λεωφορεία μεταφέρουν καθημερινά περίπου 2.500 παιδιά σε 94 σχολικές εγκαταστάσεις. Περισσότερα από 1.000 παιδιά από έντεκα κέντρα φιλοξενίας εντάχθηκαν στο πρόγραμμα από τις αρχές του 2017. (αναλυτικά)

Διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και τα επιδόματα οι συμμετέχοντες σε προγράμματα εκπαίδευσης ή κατάρτισης

Το δικαίωμα να διατηρούν την ιδιότητα του ανέργου και να λαμβάνουν το επίδομα τακτικής και μακροχρόνιας ανεργίας οι άνεργοι που συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης ή επαγγελματικής κατάρτισης (ΙΕΚ, ΚΕΚ), προβλέπει διευκρινιστική εγκύκλιος του ΟΑΕΔ για τον νόμο 4430/2016. (αναλυτικά)

Ένα κόμμα με 4 γραφεία (τύπου) Τύπου

Όταν ο Τύπος δίνει το παράγγελμα και η ΝΔ ακολουθεί... (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.