3 Μαρ 2017

3 δισ. ευρώ για 300.000 θέσεις εργασίας, με στόχο τη μείωση της ανεργίας κατά 5%

Πράσινο φως από τους εκπροσώπους των θεσμών στο σχέδιο που παρουσίασε η Ράνια Αντωνοπούλου

   Τριετές σχέδιο τόνωσης της απασχόλησης, για να αποτραπεί το φαινόμενο της "άνεργης ανάπτυξης", αλλά και να προστατευθούν ορισμένες ευάλωτες στην ανεργία κοινωνικές ομάδες, όπως οι νέοι των 22-29 ετών και οι άνω των 55 ετών, που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο αποκλεισμού από την αγορά εργασίας, παρουσίασε στους εκπροσώπους των θεσμών η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου.
   Το σχέδιο έτυχε της κατ' αρχήν σύμφωνης γνώμης των δανειστών και προβλέπει:
   α) τη δημιουργία 100.000 - 150.000 θέσεων εργασίας τον χρόνο, εκ των οποίων οι μισές αφορούν προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και οι υπόλοιπες στοχευμένες δράσεις στις παραπάνω δύο κοινωνικές ομάδες,
   β) τη χρηματοδότηση από εναλλακτικές πηγές, πέραν του δημοσιονομικού προγράμματος, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα.
   Συγκεκριμένα, οι ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, με τους εκπροσώπους των δανειστών.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρ.Αντωνοπούλου ανέλυσε στους θεσμούς το σχεδιασμό του υπουργείου Εργασίας για τη δημιουργία τουλάχιστον 100.000 θέσεων εργασίας, το έτος, για την τριετία 2018-2020. Από αυτές, το 50% θα αφορά θέσεις εργασίας, μέσω των νέων προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, ενώ το υπόλοιπο 50% θα στοχεύει σε ειδικές ηλικιακές ομάδες, όπως είναι οι νέοι με πολύ υψηλά προσόντα από 22 έως 29 ετών, με σκοπό να ανασχεθεί το «brain drain» και άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών, που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.
   Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, οι θεσμοί κατανοούν ότι η ανεργία αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημα για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα, θεωρούν ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Εργασίας είναι στοχευμένος, αναγνωρίζουν την τεχνογνωσία της Παγκόσμιας Τράπεζας και ότι μπορεί να υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι χρηματοδότησης, οι οποίοι, όμως, διερευνώνται, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.
   Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, στη συνάντηση δεν συζητήθηκε καθόλου το χρηματοδοτικό σκέλος. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, το υπουργείο Οικονομικών θα διαχειριστεί, πρωτίστως, το εν λόγω θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.