17 Μαρ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Πέμπτη 16 Μαρτίου

Επιλεκτική "ενημέρωση"


   Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησε οι εκλογές στην Ολλανδία, η πορεία της διαπραγμάτευσης, οι δύο φάκελοι με εκρηκτικά σε γερμανικό ΥΠΟΙΚ και γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, η συνάντηση Τσίπρα-Καμίνη, η παραίτηση Κιμούλη από το Κέντρο Πολιτισμού Ι.Σ. Νιάρχος...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές από αυτές:

«Και επισήμως στην εποχή των fake news»

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν κατηγορηματικά τηλεγράφημα του πρακτορείου IFR του Reuters το οποίο επικαλέστηκε αόριστες φήμες περί επικείμενης παρέμβασης του πρωθυπουργού με διάγγελμα ή συνέντευξη Τύπου και με αντικείμενο ακόμα και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. (αναλυτικά)

Στη δημοσιότητα τα βίντεο της Documento για τις σχέσεις της Novartis με το πολιτικό σύστημα

Δύο αποκαλυπτικά βίντεο που επιβεβαιώνουν τη σχέση της Novartis με έναν κύκλο συμφερόντων που περιλαμβάνει πολιτικούς, δημοσιογράφους και όσους παίρνουν αποφάσεις στον τομέα του φαρμάκου. (αναλυτικά)

Ποιοι θα δουν μείωση των ασφαλιστικών εισφορών (αναλυτικοί πίνακες)

Σταδιακή αναπροσαρμογή των ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης μισθωτών, από 01/01/2017 έως 01/01/2020, προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). (αναλυτικά)

Μπαίνουμε σε νέα εποχή για το πάρκο «Αντώνης Τρίτσης»

Το Μητροπολιτικό Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017, ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος, μετά από μια μικρή περιήγηση στους χώρους του, συνομίλησε με τους επικεφαλής και τα μέλη της διοίκησης του Φορέα Διαχείρισης, τους εκπροσώπους των πολιτών που στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό το Πάρκο τα τελευταία χρόνια, αλλά και με Δημάρχους της περιοχής, για τις νέες προοπτικές αυτού του τόσο σημαντικού χώρου πρασίνου και περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων, για την Αττική. (αναλυτικά)

Παραδίδεται πριν το Πάσχα ο νέος οδικός άξονας Πατρών - Πύργου

Ο νέος οδικός άξονας πάτρας πύργου θα δοθεί στην κυκλοφορια πριν το Πάσχα, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. (αναλυτικά)

Διορισμό Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ ανακοίνωσε η Λυδία Κονιόρδου

Η υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε σειρά βημάτων που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για τα πνευματικά δικαιώματα. (αναλυτικά)

Αντιπροσωπεία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό στις 3/4

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της καλεί τον πρωθυπουργό «να δεσμευθεί για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών συνθηκών τους και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων». (αναλυτικά)

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος της ΝΔ να αποδοκιμάσει έμπρακτα τις απαράδεκτες και επικίνδυνες απόψεις του κ. Μητσόπουλου


Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ διευκολύνει τις τράπεζες να ρυθμίσουν τα «κόκκινα» δάνεια

Πρόκειται για ζημιές στους ισολογισμούς των τραπεζών που αφορούν διαγραφές οφειλών λόγω των ρυθμίσεων και οι οποίες στο βαθμό που σχηματίζουν αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση απο το δημόσιο θα μπορούν να μετρούν τα εποπτικά τους κεφάλαια. (αναλυτικά)

Νομοσχέδιο για τη μείωση του κόστους εγκατάστασης υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Οι φορείς εκμετάλλευσης δικτύου θα πρέπει να παρέχουν πρόσβαση στην υλική τους υποδομή, με σκοπό την εγκατάσταση στοιχείων υψίρρυθμων δικτύων ηλεκτρονικών επικοινωνιών. (αναλυτικά)

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση από σήμερα ο κανονισμός πυροπροστασίας κτιρίων

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, καλεί όλους τους πολίτες, τους κοινωνικούς εταίρους και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχουν, καταθέτοντας απόψεις και προτάσεις, με σκοπό την βελτίωση του προτεινόμενου σχεδίου. (αναλυτικά)

Απέρριψε η δημοτική αρχή Καμίνη το αίτημα της Ανοιχτής Πόλης για παράταση της θητείας της προσωρινής διοίκησης στο Γηροκομείο Αθηνών

Ευθύνες για την καθυστέρηση εξυγίανσης - Τροχοπέδη η απόρριψη της παράτασης της θητείας της προσωρινής διοίκησης. (αναλυτικά)

Τα δάνεια του ΟΕΚ εντάσσονται στον "Νόμο Κατσέλη"

Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου ξεκαθάρισε καταθέτοντας σχετικό έγγραφο ότι τα δάνεια του ΟΕΚ εντάσσονται στον νόμο 3869/2010 (Νόμος Κατσέλη), όπως άλλωστε αποφάνθηκε και η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, με την υπ’ αριθμ. 2/2017 απόφασή της. (αναλυτικά)

Περιφέρεια Αττικής: Σημαντικά έργα στον δήμο Φυλής για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών

Τα έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5.388.000 ευρώ, που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίασή του, έχουν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, την ασφάλεια και την προστασία τους αλλά κι την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. (αναλυτικά)

Οι κατευθυντήριες οδηγίες γενικής ιατρικής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Εγκρίθηκε από τον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό η απόφαση για τις κατευθυντήριες οδηγίες γενικής ιατρικής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. (αναλυτικά)

Ατυχές, το λιγότερο…

Το ζήτημα μοιάζει περισσότερο πολιτισμικό, υπόθεση του, τρόπον τινά, λάιφ στάιλ που επεκτείνεται στους τρόπους διαμαρτυρίας. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.