14 Μαρ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια τη Δευτέρα 13 Μαρτίου

Δεν "είδαν" ούτε τους δωρεάν παιδικούς σταθμούς για όλους ούτε την εισαγγελική πρόταση για παραπομπή των 17 για τις μίζες στα ιπτάμενα ραντάρ


   Τα δελτία ειδήσεων απασχόλησε το «έγγραφο Ντάισελμπλουμ», το άρθρο του πρωθυπουργού στην «Εφ.Συν.»...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε κάποιες από αυτές:

O Δ. Τζανακόπουλος για το «έγγραφο Ντάισελμπλουμ»: Τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα επιβάρυνσης

Τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μετρα επιβάρυνσης και θα υλοποιηθούν στη βέβαιη περίπτωση που το 2018 θα έχουμε πετύχει το στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε ερώτηση με αφορμή σχετικό έγγραφο που κατέθεσε σήμερα στην Ολλανδική Βουλή ο επικεφαλής του Eurogroup και δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν μόνο αν υπάρξει δημοσιονομικός χώρος. (αναλυτικά)

Εγκύκλιος Σκουρλέτη μετά την αυθαιρεσία αιρετών: Υποχρεωτική για όλους η παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα

Η εφαρμογή της διάταξης για την αυτοδίκαιη παράταση έως 31-12-2017 των συμβάσεων καθαριότητας σε Δημόσιο και ΟΤΑ δεν επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά είναι υποχρεωτική για όλους, καθιστά σαφές το υπουργείο Εσωτερικών, μετά από περιπτώσεις αιρετών που αρνούνται να ανανεώσουν σχετικές συμβάσεις. (αναλυτικά)

Οι αντιφάσεις της ΝΔ στο θέμα της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ και τι πραγματικά συνέβη

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στην οποία ανέτρεψαν με συγκεκριμένα στοιχεία όσα ψευδή επιμένει να διακινεί η Ν.Δ. για το θέμα της διοίκησης του ΔΕΣΦΑ. (αναλυτικά)

Από τον Σεπτέμβριο του 2018: Παιδικοί σταθμοί, δωρεάν για όλους

Τη συναίνεση των δανειστών έχει, σύμφωνα με το Έθνος, η κυβέρνηση «για δωρεάν ένταξη και συμμετοχή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά από τριών χρόνων και άνω, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς για τα μέτρα και αντίμετρα που θα επιφέρουν τη λεγόμενη δημοσιονομική ισορροπία». (αναλυτικά)

Δεκαεπτά στο εδώλιο για τις μίζες στα ιπτάμενα ραντάρ

Την παραπομπή συνολικά 17 κατηγορουμένων ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και τα πρώην στελέχη του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος και Αντώνης Κάντας, εισηγείται ο αντεισαγγελέας Εφετών, Χρίστος Μπαρδάκης, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών κατά την προμήθεια των «ιπτάμενων ραντάρ» από την εταιρεία Ericsson. (αναλυτικά)

Αλ. Χαρίτσης: Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, αρχικού προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ

Με θέμα το σχέδιο της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, με ορίζοντα το 2021 και το τι σημαίνει αυτό για τη Λέσβο θα μιλήσει στις 7.30 το απόγευμα σήμερα στο Επιμελητήριο Λέσβου στην προκυμαία της Μυτιλήνης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης. Στην ίδια ομιλία του ο κ. Χαρίτσης αναμένεται να παρουσιάσει και τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίξουν αυτό το σχέδιο. (αναλυτικά)

Μια νέα εποχή για το Πάρκο Τρίτση: Δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη χρηματοδότηση

Μια νέα εποχή για το Πάρκο Τρίτση, σηματοδοτεί η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β’ 767/10.03.2017) της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τον καθορισμό του ύψους και τη διαδικασία απόδοσης προσόδου στον Φορέα Διαχείρισης Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας "Αντώνης Τρίτσης". (αναλυτικά)

Δημιουργία 25 Τοπικών Μονάδων Υγείας σε όλους τους νομούς της Κρήτης

Όπως έχει επισημανθεί από τον υπουργό Υγείας προς τους υπεύθυνους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ρέθυμνο «η αναγκαιότητα άμεσης λειτουργίας των μονάδων αυτών για την ανακούφιση της κοινωνίας και του Συστήματος Υγείας, απαιτεί τη συνεργασία όλων των φορέων που μπορούν να συνεισφέρουν στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης». (αναλυτικά)

Υπέρβαση στόχων για φορείς της γενικής κυβέρνησης και ΔΕΚΟ

Υπέρβαση κατά 85 εκατομμύρια ευρώ παρουσίασε το οικονομικό αποτέλεσμα 49 νομικών προσώπων -φορέων της γενικής κυβέρνησης, το 2016, με προϋπολογισμό άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ, σε σχέση με τους στόχους που είχαν τεθεί, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. (αναλυτικά)

Σύσκεψη Βασιλειάδη-Super League για τη βία στα γήπεδα, την κάρτα φιλάθλου και τον αθλητικό νόμο

Αυτή ήταν μία πρώτη συνάντηση, στην οποία τέθηκαν συνολικά τα ζητήματα αντιμετώπισης της αθλητικής βίας και πώς αυτά θα εξειδικευθούν στον αθλητικό νόμο, με επίκεντρο το θέμα της ταυτοποίησης των φιλάθλων και την πρόληψη περιστατικών βίας. Τέθηκε επίσης το θέμα της οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων. (αναλυτικά)

Με τη συμμετοχή του Ν. Ηλιόπουλου: Σύσκεψη στην Πάτρα για τις καταγγελίες εργοδοτικής αυθαιρεσίας

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017, στο τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας στην Πάτρα, προκειμένου να εξεταστούν διεξοδικά καταγγελίες σχετικά με εξαναγκασμό εργαζομένων να επιστρέψουν στον εργοδότη μέρος των μισθών τους. (αναλυτικά)

Στο ακροατήριο ο χρυσαυγίτης που είχε εξαπολύσει χυδαία επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

Συνεχίστηκε σήμερα, Δευτέρα, στο Εφετείο η δίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» με τις καταθέσεις μαρτύρων για την επίθεση και τον τραυματισμό με μαχαίρι του 16χρονου Φοίβου Δεμερτζίδη, μαθητή του 3ου Λυκείου Π. Φαλήρου από τον χρυσαυγίτη Γ. Αποστολόπουλο και τον ανήλικο συνεργό του τον Ιανουάριο του 2013 έξω απ' το σχολείο του πρώτου - Η Μάγδα Φύσσα αναγνώρισε στο ακροατήριο από την πλευρά των χρυσαυγιτών, το άτομο που προσέβαλε κατάφωρα τη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, φωνάζοντάς της «Πού είναι τώρα ο Παύλος σου;» και κάνοντας χυδαίες χειρονομίες - Η συνέχεια αύριο, 14/3, στην δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. (αναλυτικά)

Αναβλήθηκε για τις 9 Νοεμβρίου η δίκη για τις Σκουριές - Συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια

«Μια ολόκληρη κοινωνία δικάζεται γιατί υπερασπίζεται το ανθρώπινο δικαίωμά της να έχει έναν τόπο να ζει, νερό να πίνει, αέρα να αναπνέει»: Με την φράση αυτή οι επιτροπές αγώνα Θεσσαλονίκης –Χαλκιδικής εξηγούν τι σημαίνει η εξ αναβολής δίκη των 21 κατοίκων που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 13/3 ενώ παράλληλα καλούν σε συγκέντρωση συμπαράστασης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)

Θετικά τα μηνύματα για τον τουρισμό της Αττικής

Με απόλυτα θετικά μηνύματα ολοκληρώθηκε η φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στη διεθνή τουριστική έκθεση του Βερολίνου ITB 2017 (8 - 12 Μαρτίου). (αναλυτικά)

Παράδοση κλινοσκεπασμάτων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Γηροκομείο Αθηνών από την αντιπεριφερειάρχη Αττικής

Επίσκεψη στο Γηροκομείο Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Ερμίνα Κυπριανίδου, συνοδευόμενη από τους Περιφερειακούς Συμβούλους Θανάση Αλεξίου και Μαρία Αναλογίδου, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.