21 Φεβ 2017

Ταυτόχρονα η ψήφιση μέτρων και αντίμετρων, για κάθε ευρώ φόρο θα υπάρχει και ένα ευρώ ελάφρυνσης - VIDEO

Καταρρίφθηκαν τα αιτήματα για επιπλέον λιτότητα

   "Έχουν καταρριφθεί τα αιτήματα για επιπλέον λιτότητα μετά το 2019 και για επιπλέον μέτρα τώρα" τόνισε ο κ. Παππάς επισημαίνοντας ότι "δεν πέρασαν οι αξιώσεις των δανειστών για περαιτέρω λιτότητα. Το πρόγραμμα προχωράει όπως είχε διαμορφωθεί πέρσι τον Ιούλιο". "Δεν είναι λογικό να συζητάμε για δημοσιονομική ανάγκη για μέτρα, αφού υπήρχε απαίτηση εκ της συμφωνίας για πλεόνασμα μισό τοις εκατό και είχαμε δύο".
   Αναφερόμενος στα μέτρα υπογράμμισε ότι "στόχος να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες οι παρεμβάσεις". Για παράδειγμα αν χρειαστεί κάποια μείωση του αφορολόγητου θα ανιχνευθούν οι κατάλληλες παρεμβάσεις π.χ. μείωση του ΦΠΑ, ή του ΕΝΦΙΑ, ώστε να διασφαλίζεται κοινωνική δικαιοσύνη με την ανακούφιση των πιο ευάλωτων. Ειδικότερα για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι "η ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει ολοκληρωθεί και οι παρεμβάσεις θα είναι οριακές".
   Ειδικότερα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής δήλωσε αισιόδοξος για την επαναφορά τους προσθέτοντας ότι πρόκειται για "ευρωπαϊκό κεκτημένο".
   Δεν υπάρχει καινούργια συμφωνία για να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή εξήγησε απαντώντας σε αντίστοιχη ερώτηση. Εξήγησε επίσης ο κ. Παππάς ότι έχει αποδείξει η κυβέρνηση αυτή ότι προστατεύει τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώμματα τονίζοντας ότι "αν τα έσοδα πάνε καλά θα ξαναδώσουμε 13η σύνταξη".
   Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατέδειξε τη διαφορά που υπάρχει με προηγούμενες κυβερνήσεις σε σχέση με τη διαπραγμάτευση. Αντί να περιμένουν να έρθουν τα τεχνικά κλιμάκια με το πλαίσιο της συμφωνίας που έπρεπε να επιβληθεί, το Eurogroup έθεσε το πολιτικό πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να κινηθούν τα τεχνικά κλιμάκια, εξήγησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.