5 Φεβ 2017

«Penelope gate» οι Γάλλοι; «Mareva gate» εμείς!!!

- Σε διάσταση με την αλήθεια
- ΣΥΡΙΖΑ: Ξανά έκθετος ο κ. Μητσοτάκης, για το πόθεν έσχες της συζύγου του

   Δεν μπορώ να μη θυμηθώ την χαρά που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν αναδείχθηκε ο Φιγιόν νικητής στις εσωκομματικές εκλογές για να είναι υποψήφιος για την Γαλλική Προεδρία. Έσπευσε να δηλώσει ότι... έχει την ίδια μέρα γενέθλια με τον Φιγιόν!!!
   Μετά, βέβαια, αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο με την σύζυγο του Φιγιόν, που οδήγησε στην εισβολή των εισαγγελέων στο πολιτικό του γραφείο και την καταβαράθρωση της υποψηφιότητάς του, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι δεξιοί να ψάχνουν εναγωνίως να βρουν υποψήφιο της τελευταίας στιγμής και τον Μητσοτάκη να μένει με... την τούρτα γενεθλίων στο χέρι!!!


   Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που "μπουρδουκλώνεται" ο κ. Μητσοτάκης με Γάλλους. Γνωστή σε όλους η επική γκάφα του Κυριάκου Μητσοτάκη, του "καλύτερου βιογραφικού της χώρας" να μπερδέψει τον Ρουσώ  (εντάξει, ο Ρουσώ ήταν Ελβετός, αλλά αυτά είναι "ψιλά" γράμματα για το "καλύτερο βιογραφικό της χώρας) με τον Μοντεσκιέ, όταν θέλησε να πει ένα τσιτάτο στην προ ημερησίας συζήτηση για τη διαπλοκή και τη διαφθορά (γενικά με αυτά τα θέματα μπερδεύεται ο κ. Μητσοτάκης), που είχε γίνει τον περασμένο Οκτώβριο.
   Όπως, όμως, φαίνεται, είναι ο Βολταίρος, ένας άλλος Γάλλος συγγραφέας και φιλόσοφος, που θα αποτελέσει μέγα πονοκέφαλο για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
   Για την ακρίβεια όχι ο ίδιος ο φιλόσοφος, αλλά το σπίτι του στο Παρίσι, το οποίο αγόρασε η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη Μαρέβα, με την οποία εμφανίζεται ότι ήταν (;) σε διάσταση και γι' αυτό δεν εμφανίζεται σε πόθεν έσχες, αν και όπως λέγεται, άλλο η φορολογική δήλωση, όπου μπορεί να υποβληθεί ξεχωριστά, όταν το ζευγάρι είναι σε διάσταση κι άλλο το πόθεν έσχες, για το οποίο δεν υπάρχει σχετική πρόβλεψη.
   Το θέμα είναι πρωτοσέλιδο στην Κυριακάτικη εφημερίδα Documento και αναφέρει τα εξής σε γενικές γραμμές:

Δημοσίευμα της εφημερίδας Documento παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δράση της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως κατά την πενταετία 2006-2011, «φαίνεται να αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες» - Ως προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης, επισημαίνει πως«σύμφωνα με το νόμο 2238/1994 δύο σύζυγοι σε διάσταση, μπορούν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, αν πάρουν σχετική άδεια από την εφορία». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επισημαίνει πως «αυτή η πρόβλεψη όμως δεν υπάρχει για τη δήλωση Πόθεν Έσχες και είναι λογικό».
Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%». Και συμπληρώνει:«Πρόκειται για ιστορικό κτήριο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο 7ο διαμέρισμα της Γαλλικής πρωτεύουσας (περίπου 28.000 ευρώ το τετραγωνικό) και το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως γράφουν τα συμβόλαια. «Αμέσως μετά», τονίζει το ρεπορτάζ,«η κυρία Μητσοτάκη ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία στης οποίας το ΔΣ, φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα PanamaPapers».
Το δημοσίευμα παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δράση της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη κατά την επίμαχη περίοδο, ενώ, ως προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης, επισημαίνει πως«σύμφωνα με το νόμο 2238/1994 δύο σύζυγοι σε διάσταση, μπορούν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, αν πάρουν σχετική άδεια από την εφορία». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επισημαίνει πως «αυτή η πρόβλεψη όμως δεν υπάρχει για τη δήλωση Πόθεν Έσχες και είναι λογικό». Και συμπληρώνει:«Η φορολογική δήλωση γίνεται για να καταβληθούν φόροι και στην εφορία αρκεί η δήλωση για το μέγεθος των εισοδημάτων προκειμένου να εισπραχθούν φόροι. Η δήλωση Πόθεν Έσχες όμως έχει την έννοια της διαπίστωσης αν τα έσοδα είναι νόμιμα. Αν η ελληνική Βουλή κάνει την παραδοχή πως μπορεί οποιοσδήποτε βουλευτής ή υπουργός, να δηλώνει σε διάσταση και να μην ελέγχεται έτσι το πόθεν Έσχες του ή της συζύγου, τότε θεσμοθετεί έναν τρόπο ασφαλούς διακίνησης μαύρου χρήματος».
Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι  ο Πρόεδρος της  ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το πόθεν  έσχες της συζύγου του. Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού;  Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers  κ. Παπασταύρου;
Αναμένουμε τη στοιχειώδη παρρησία από πλευράς του Κ. Μητσοτάκη ώστε να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες της συζύγου του και να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης.

Δείτε τις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη την εποχή
Όταν είδε το φως της δημοσιότητας η είδηση πως στο ΔΣ της εταιρείας της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, συμμετείχε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Στ. Παπασταύρου, ρωτήσαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εάν είχε συμπεριλάβει στις φορολογικές του δηλώσεις, ως όφειλε λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, τα οικονομικά στοιχεία από τη δραστηριότητα της εταιρείας της συζύγου του για τα αντίστοιχα οικονομικά έτη.
Αντί απαντήσεων, η Νέα Δημοκρατία εκτόξευσε άσφαιρες απειλές περί μηνύσεων και αγωγών, αφήνοντας στην άκρη το επίδικο. Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από το δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc δεν αφήνουν πλέον περιθώρια για μισόλογα. Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Κ. Μητσοτάκης άφησε κενή τη στήλη με τα στοιχεία της συζύγου του, η οποία σύμφωνα με τον νόμο είναι υπόχρεη δήλωσης Πόθεν Έσχες μέσα από τη δική του δήλωση, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας κατά το έτος 2009.
Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, είμαστε υποχρεωμένοι να επανέλθουμε στα αρχικά μας ερωτήματα:
  • Υπήρξαν συνεταίροι η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Παπασταύρου; Σχετίζεται η εταιρεία τους με την οικονομική δραστηριότητα του κ. Παπασταύρου εξαιτίας της οποίας καταδικάστηκε σε πρόστιμο 3.3 εκ ευρώ;
  • Έχει αναλάβει αυτή η εταιρεία δουλειές από το Δημόσιο και με ποιες διαδικασίες ανάθεσης;
  • Εμφανίζεται η συγκεκριμένη εταιρεία στη δήλωση οικονομικών συμφερόντων και πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη;
  • Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης την παλιότερη δήλωση του κ. Σαμαρά «μακάρι να είχαμε 10 Παπασταύρου», με την οποία επιχείρησε να καλύψει και να προστατεύσει τον στενό του συνεργάτη;
Ζητήσαμε από τον κ. Μητσοτάκη να απολύσει από λογογράφο του τον κ. Ψυχάρη αλλά αυτός φαίνεται ότι τον προσέλαβε να γράφει τις ανακοινώσεις του κ. Κουμουτσάκου.
Με την ουσία του αστείου σημερινού δημοσιεύματος των «Νέων» δε θα ξαναασχοληθούμε. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες του Πρωθυπουργού είναι καθαρές, δημόσιες και έχουν εγκριθεί από ορκωτούς λογιστές. Όποιος θέλει να τις ερευνήσει δεν έχει παρά να ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία.
Η ΝΔ όμως που καταπίνει αμάσητες τις εξωχώριες δραστηριότητες Παπασταύρου αλλά διυλίζει τα στημένα δημοσιεύματα πανικόβλητων εκδοτών μας προκαλεί.
Καλούμε, λοιπόν, τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα το δικό του πόθεν έσχες προκειμένου να διαπιστώσει το πανελλήνιο εάν οι εταιρείες στις οποίες συμμετείχε η σύζυγός του με τον κ. Παπασταύρου (του Παναμά, βεβαίως βεβαίως) είναι και αυτές δηλωμένες.
Το ΦΕΚ που αποδεικνύει τη συνεργασία Παπασταύρου - συζύγου Μητσοτάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.