14 Φεβ 2017

O Mητσοτάκης κάνει την προεκλογική εκστρατεία της Μέρκελ

Ήταν σαν να μιλάει το ολόγραμμα Σαμαρά: Ουδείς αναμάρτητος - Ιδιοκτησία του προγράμματος - Μίσος για το κοινωνικό κράτος

   Το CDU κατά την προεκλογική του εκστρατεία επιθυμεί να δείξει ότι οι θέσεις του και η πολιτική του παραμένουν κυρίαρχες, όχι μόνο στο εσωτερικό της Γερμανίας, αλλά στην Ευρώπη. Γι' αυτό και συναντά τα αδελφά κόμματα της οικογένειας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
   Ο Μητσοτάκης προσέτρεξε να παράσχει αυτή την στήριξη, όταν ο Ραχόι - για παράδειγμα - έχει αναβάλει προς το παρόν αυτή τη συνάντηση). Ο Μητσοτάκης προσέτρεξε να παράσχει αυτή την στήριξη, εμπλέκοντας την ελληνική υπόθεση στην προεκλογική εκστρατεία του CDU
   Εξέφρασε την ανησυχία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις της Ε.Ε και σε πλήρη αρμονία με αυτές των Σόιμπλε - ΔΝΤ.
   Εξέφρασε την εκτίμηση πως οι καθυστερήσεις που υπάρχουν στο θέμα της αξιολόγησης οδηγούν τους πιστωτές σε υπερβολικές απαιτήσεις. Είπε ότι η ιδιοκτησία των μεταρρυθμίσεων είναι το πιο ουσιαστικό συστατικό για να βγει η χώρα από την κρίση. Ακόμα παρουσίασε ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων έναντι του οποίου θα ζητήσει μικρότερα πλεονάσματα. Τι είναι αυτό το σχέδιο; Γιατί δεν μας το λέει και εμάς;
   Τέλος ζητάει να μην κλείσει η αξιολόγηση, δηλαδή επί της ουσίας να δημιουργήσουν πολιτικό αδιέξοδο στην χώρα οι θεσμοί, για να γίνουν εκλογές και να έρθει αυτός, να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του στο CDU.
   Το πολιτικό σχέδιο της ΝΔ για τη χώρα βρίσκεται σε τρεις φράσεις: “Να μην κλείσει η αξιολόγηση. Να πέσει ο Τσίπρας. Να γίνουν εκλογές”. Αυτή είναι η συνεισφορά της ΝΔ στο λαό και την πατρίδα. Και πλέον εκτός τον κασκαντέρ -αρχηγό των τρολ- αντιπρόεδρο της ΝΔ τολμάει να το ξεστομίσει και ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα από το Βερολίνο.
   Η πατριωτική στάση της ΝΔ είναι η ταύτισή της με τις πιο ακραίες θέσεις των πιο ακραίων από τους δανειστές. Ό,τι πει το ΔΝΤ. Ό,τι πει ο Σόιμπλε. Κι ακόμα περισσότερα. Η “Συμφωνία Αλήθειας” δεν είναι τίποτα άλλο από συμφωνία με τον νεοφιλελευθερισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό.
   Ο Κ. Μητσοτάκης από το Βερολίνο ήταν σαν να μιλάει το ολόγραμμα Σαμαρά: Ουδείς αναμάρτητος - Ιδιοκτησία του προγράμματος - Μίσος για το κοινωνικό κράτος.
   Τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η ΝΔ είναι συγκεκριμένα και αμείλικτα:
   - Ναι ή όχι στις συλλογικές διαπραγματεύσεις;
   - Ναι ή όχι στα χαμηλά πλεονάσματα προς όφελος της ανάπτυξης και του κοινωνικού κράτους;
   - Ναι ή όχι στη διευθέτηση του ελληνικού χρέους;
   - Ναι ή όχι στην άρση της επιτροπείας;
   - Με τα συμφέροντα του λαού ή των ελίτ και των κρατικοδίαιτων ολιγαρχών;
   Αυτά τα ερωτήματα πρέπει ν' απαντήσει στον ελληνικό λαό, ο οποίος και εκλέγει τις κυβερνήσεις. Γιατί αν και έχουν αγοράσει το σπίτι ενός διαφωτιστή, ο κ. Μητσοτάκης παραμένει στην εποχή της αριστοκρατίας και νομίζει ότι οι κυβερνήσεις διορίζονται από τους ισχυρούς και τους δανειστές.

γράφει η Μαρία Μπαλάφα στο left

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.