5 Φεβ 2017

Νέο ένταλμα σύλληψης για Χριστοφοράκο: Η ελληνική Δικαιοσύνη ζητά ξανά την έκδοση του «Mr Siemens»

Στις 24 Φεβρουαρίου η δίκη των 64 κατηγορουμένων για μίζες 70.000.000 ευρώ

   Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Έθνους της Κυριακής», νέο, τρίτο κατά σειρά, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης στέλνει η χώρα μας εν όψει της δίκης των 64 κατηγορούμενων για τα μαύρα ταμεία της Siemens, προκειμένου να εκδοθεί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και να λογοδοτήσει για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
   Όπως περιγράφεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, πρόκειται για την ύστατη προσπάθεια να καθίσει στο «σκαμνί» ο φυγόδικος πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens στην Ελλάδα, που «ξέφυγε» χρησιμοποιώντας τη διπλή του υπηκοότητα και γνωρίζοντας ότι η Γερμανία δεν εκδίδει πολίτες της για να δικαστούν σε άλλες χώρες.
   Η δίκη των 64 κατηγορούμενων αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου, μετά από πολύμηνη αναβολή.
   Η υπόθεση του Μ. Χριστοφοράκου, ο οποίος ήταν "το Νο1 στέλεχος της Siemens στην Ελλάδα", αφορά τα περιβόητα μαύρα ταμεία της εταιρείας στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ο Μ. Χριστοφοράκος κατηγορείται με τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
   Στο πλαίσιο αυτό, το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως ο Μ. Χριστοφοράκος διέφυγε το 2007 στη Γερμανία "χρησιμοποιώντας τη διπλή του υπηκοότητα", χωρίς να λογοδοτήσει ποτέ στην Ελλάδα.
   Το ρεπορτάζ του "Έθνους" υπενθυμίζει ακόμα πως ο "σκοπός των δωροδοκιών ήταν η σύναψη της συμφωνίας με τον γερμανικό κολοσσό και η επέκτασή της "χωρίς να ληφθούν υπόψη οι πραγματικές ανάγκες του ΟΤΕ από άποψη όγκου υλικών και οι ήδη απελθούσες μειώσεις τιμών αναφοράς παγκοσμίως, αφού τα περισσότερα ευρωπαϊκά κράτη είδαν ήδη ολοκληρώσει την ψηφιοποίηση του δικτύου τους"".
   Και προσθέτει: "Με τις μίζες όμως πραγματοποιήθηκε κι ένας ακόμα στόχος: Να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες της προγραμματικής συμφωνίας και συγκεκριμένα η ρήτρα της ανταγωνιστικής προσφοράς, η ρήτρα του πλέον ευνομούμενου πελάτη και η ρήτρα κοστολογικού ελέγχου".
   Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μίζες ανήλθαν στο ποσό των 69.942.441 εκ. ευρώ, οι οποίες κατευθύνθηκαν για δωροδοκίες προς κρατικούς αξιωματούχους και στελέχη του ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.