12 Φεβ 2017

#Mareva_gate: Ρεπορτάζ στο σημερινό «Documento» για την offshore της συζύγου του Κυρ. Μητσοτάκη

Τίνος είναι, βρε γυναίκα, η offshore;

   Πληθώρα στοιχείων, τα οποία συντείνουν στην κατοχή εταιρείας offshore από τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, της συζύγου δηλαδή του επικεφαλής της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, δημοσιεύει σήμερα ρεπορτάζ της εφημερίδας Documento. Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως η συγκεκριμένη επιχειρηματική κίνηση πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο που ο σύζυγος της δεν κατέθετε δήλωση πόθεν έσχες με τα περιουσιακά στοιχεία της κ. Γκραμπόφσκι, επικαλούμενος πως βρίσκονταν σε διάσταση.
   Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα σημειώνει πως «μια ελβετική εταιρεία, η οποία φαίνεται να ανήκει στη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, έπρεπε να ελεγχθεί στο πλαίσιο της αναζήτησης του πόθεν έσχες, αφού διακινεί μεγάλα ποσά που ανήκουν σε funds και ανώνυμους επενδυτές». Διευκρινίζει δε πως «η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν είναι παράνομη, αλλά δεν είναι γνωστό τι συμβαίνει με τα ποσά που διακινήθηκαν, συνήθως ως περιουσιακά στοιχεία ανώνυμων funds». Ωστόσο, επισημαίνει πως «μία ακόμα εταιρεία, η οποία εντοπίζεται στον κατάλογο των offshore εταιρειών των νησιών Κέιμαν, φαίνεται πως συνδέεται με κάποια στοιχεία με την εταιρεία της Μ. Μητσοτάκη». Και συμπληρώνει: «Συγκεκριμένα, έχει την ίδια διεύθυνση, ενώ παρουσιάζεται σε κοινό διαφημιστικό».
   Η ελβετική εταιρεία, υπό το όνομα Eternia Capital Advisors, ιδρύθηκε από την Μ. Γκραμπόφσκι το 2010, και όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, η ίδια έχει αναφερθεί πολλάκις σε αυτή την εταιρεία σε συνεντεύξεις της. Ωστόσο, υπογραμμίζει το Documento, «εκτός από την Eternia Capital Advisors, στη Γενεύη υπάρχει και η Eternia Capital Management”, η οποία όμως είναι καταχωρημένη «στα μητρώα των offshore εταιρειών των νησιών Κέιμαν». Η έδρα των 2 αυτών εταιρειών βρίσκεται στην ίδια διεύθυνση της ελβετικής πόλης.
   Το δημοσίευμα παραθέτει κι άλλα στοιχεία που δείχνουν τη σύνδεση των 2 εταιρειών ενώ, σε ό,τι αφορά την υπόθεση του πόθεν έσχες, η εφημερίδα δημοσιοποιεί τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Κ. Βαξεβάνης κατά του Κ. Μητσοτάκη και της Μ. Γκραμπόφσκι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Με αυτή, ο κ. Βαξεβάνης ζητά να διερευνηθεί «τυχόν παράβαση των διατάξεων των άρθρων 6 και 8 του Ν. 3213/2003 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και κάθε άλλον συμμέτοχο στις πράξεις και παραλείψεις του». Επιπλέον, ζητά «να διερευνηθούν ο τρόπος πληρωμής και η νομιμότητα της προέλευσης των 470.000 ευρώ που φέρεται να κατέβαλε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη για αγορά οικίας στο Παρίσι, καθώς και του τρόπου τραπεζικού δανεισμού της».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.