28 Φεβ 2017

Έκθεση έργων του Ηλία Καρανίκα στην Πινακοθήκη Άρτας

Ιατρός και αυτοδίδακτος ζωγράφος από τις Σελλάδες

   Την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 και ώρα 8μμ εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης», μια αντιπροσωπευτική έκθεση έργων του αείμνηστου ηπειρώτη ιατρού και ζωγράφου Ηλία Καρανίκα (1932-2013), ο οποίος καταγόταν από το χωριό Σελλάδες του Δήμου Νικολάου Σκουφά.
   Τα έργα του αυτοδίδακτου και πρωτοπαρουσιαζόμενου αυτού καλλιτέχνη, είναι φιλοτεχνημένα με ποικίλα υλικά, όπως σινική μελάνη, γραφίτη, χρωματιστά μολύβια, κάρβουνα, ακρυλικά, λάδια, παστέλ πάνω σε χαρτιά, χαρτόνια και καμβάδες. Οι θεματικές ενότητες που τα έργα του αυτά ανήκουν, αφορούν α) την φύση και την ύπαιθρο χώρα της περιοχής του, β) πορτραίτα οικείων και συγχωριανών του, γ) ιστορικές, δ) θρησκευτικές ε) αλληγορικές συνθέσεις και στ) διακοσμητικά μοτίβα.
   Το ενδιαφέρον στα εικαστικά αυτά έργα, αποσπά το...

η συνέχεια στο aRTInews

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΚΙΚΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΗΛΙΑ ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΡΤΑΣ, [από 3-3 έως 4-4 2017]. ΑΞΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΤΟΥΝ ΟΛΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.