16 Φεβ 2017

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης

Τριετής παράταση της θητείας τους και μετά αυτοδίκαιη ένταξή τους στο μόνιμο προσωπικό

   Ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία, που αφορά το καθεστώς ένταξης των με πενταετή θητεία πυροσβεστών, στο μόνιμο προσωπικό του Σώματος και αφορά 2.093 υπαλλήλους.
   Η τροπολογία ψηφίστηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, τους Ανεξάρτητους Έλληνες και το Ποτάμι. Κατά ψήφισαν ΝΔ, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ, ενώ Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».
   Η τροπολογία ορίζει ότι παρατείνεται μέχρι 3 έτη κατ΄ανώτατο όριο η θητεία των προσληφθέντων πυροσβεστών, οι οποίοι εντάσσονται αυτοδίκαια, με τη λήξη της παράτασης, στο μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και καταλαμβάνουν νέες οργανικές θέσεις που συνιστώνται με ΠΔ, με ταυτόχρονη κατάργηση ισάριθμων οργανικών θέσεων της ειδικής κατηγορίας από όπου προέρχονται. Προβλέπεται επίσης ότι με ΚΥΑ μπορεί η κατά τα ανωτέρω ένταξη αυτών να γίνει και πριν από την παρέλευση της πενταετίας. Επίσης, ορίζεται ότι απονέμεται στους ανωτέρω, με ΠΔ, αναδρομικά από 9.2.2017, ο βαθμός του πυροσβέστη, αναφορικά με την επετηρίδα και τις βαθμολογικές προαγωγές αυτών.
   Στην τροπολογία για τους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης αναφέρθηκε στην ολομέλεια ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. Όπως ειδικότερα είπε, η τροπολογία αφορά το καθεστώς ένταξης των με πενταετή θητεία πυροσβεστών, στο μόνιμο προσωπικό του Σώματος. Αφορά 2.093 υπαλλήλους και κατατίθεται επειδή η έως τώρα διαδικασία που υπήρχε από το νόμο 3938/2011 παρουσίασε προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσης και δεν έγιναν οι ρυθμίσεις που έπρεπε να γίνουν στο ενδιάμεσο διάστημα.
   Οι άνθρωποι αυτοί δεν βρίσκονται στον αέρα, αντίθετα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μονιμοποιηθούν, ίσως και πάρα πολύ γρήγορα, απάντησε στις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας. «Είναι γνωστές οι στρεβλώσεις που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας, την Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον αυτά τα δύο Σώματα, περισσότερο σαν μηχανισμοί πρόσληψης κομματικών ψήφων, παρά για τον λόγο για τον οποίο υπάρχουν», ανέφερε ο κ. Τόσκας και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εμείς αυτοί, οι οποίοι εμπαίζουν ή ενέπαιξαν τους πυροσβέστες ή τους αστυνομικούς. Υπήρξαν τεράστιες στρεβλώσεις, εξυπηρετούσαν άλλα συμφέροντα αυτές οι στρεβλώσεις ή η μη επίλυση ζητημάτων και αυτήν τη στιγμή ερχόμαστε να καλύψουμε με αυτήν τη διάταξη μία μεταβατική φάση για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας, η οποία δεν μπορούσε να λυθεί αλλιώς».
   Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι η κυβέρνηση δίνει σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και συνεισφέρουν στις κατασβέσεις πυρκαγιών, δυνατότητα τριετούς παράτασης, δυνατότητα ένταξης στην επετηρίδα και στις βαθμολογικές προαγωγές, δυνατότητα εισαγωγής στις παραγωγικές σχολές και τη δυνατότητα να απασχοληθούν με υπερωρίες κατά τη διάρκεια νυχτερινών ωρών, αργιών κ.λπ. «Δεν βρίσκονται στον αέρα. Ίσα-ίσα, διασφαλίζεται η θέση αυτών των ανθρώπων και δημιουργούνται προϋποθέσεις για μονιμοποίηση ίσως και πάρα πολύ γρήγορα», επέμεινε ο κ. Τόσκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.