23 Φεβ 2017

Δεν πίστευε στα μάτια της η ΠΟΕΔΗΝ στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

- Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη -και αμήχανα σιωπηλή...
- Από αυτά που αποκλείεται να τα ακούσετε στις ειδήσεις

   Την Τετάρτη 22/2, επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καλαμάτας κλιμάκιο συνδικαλιστών της ΠΟΕΔΗΝ. Όπως ανέφερε στο  LEFT.gr ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Μπέζος, από την κουβέντα που είχε με την ΠΟΕΔΗΝ μπορούμε να εξαγάγουμε μερικά πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τόσο για την καταστροφολογία των ΜΜΕ για τη δημόσια υγεία όσο και για τις προσπάθειες αναδιάταξής της.
   Ο Γ. Μπέζος, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, διαπίστωσε «με μεγάλη του έκπληξη» ότι «οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ δυσκολευόντουσαν να πιστέψουν -σε σημείο που κοιταζόντουσαν κάποια στιγμή απορημένοι μεταξύ τους- ότι το Νοσοκομείο έχει φτάσει σε σημείο να αποπληρώνει δαπάνες του προηγούμενου μηνός. Και όχι μόνο αυτό. Με τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε θέση να καλύψει και τις δαπάνες μέχρι και τον Μάιο του 2017 χωρίς κανένα νέο ευρώ να εισέλθει στο Ταμείο του».
   Όπως, επισημαίνει στο LEFT.gr: «Ένιωσα από την πλευρά τους κάποια αμηχανία, όταν άκουσαν ότι από τους 120 γιατρούς που προβλέπει ο οργανισμός του Νοσοκομείου έχουν καλυφθεί με τις τελευταίες προσλήψεις ιατρών οι 115 θέσεις. Και βέβαια όταν πληροφορήθηκαν ότι σε νοσηλευτικό προσωπικό πέρυσι και φέτος έχουν έρθει 25 νοσηλεύτριες». «Ασφαλώς», προσθέτει ο Γ. Μπεζός, «είμαι ο πρώτος που θα πει ότι χρειαζόμαστε επιπλέον ενίσχυση σε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά από αυτό μέχρι τις εικόνες διάλυσης που παρουσιάζεται απέχει πάρα πολύ».
   Σε αυτό το σημείο επέμεινε στη συνέχεια της συνάντησής του με το κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν πήρα -αν και επέμεινα- ξεκάθαρη απάντηση, αν η εικόνα που παρουσιάζεται κάθε βράδυ στα αθηναϊκά κανάλια για την "υποτιθέμενη" κατάρρευση του ΕΣΥ επιβεβαιώνεται και κατά την σημερινή τους επίσκεψη στο Νοσοκομείο μας. Ρώτησα και ξαναρώτησα «μήπως τελικά, βρε παιδιά, τα κανάλια "υπερβάλλουν";». «Μήπως τελικά τα νοσοκομεία δεν καταρρέουν όπως παρουσιάζεται»; «Δυστυχώς», επαναλαμβάνει ο συνομιλητής μας, «δεν πήρα ξεκάθαρη απάντηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.