19 Φεβ 2017

Η κυβέρνηση ρυθμίζει τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ

- Απόφαση-ανάσα για περισσότερους από 73.000 δανειολήπτες
- Κούρεμα οφειλών και νέος διακανονισμός με δόσεις που ξεπερνούν ακόμη και τις 250!

   Με μια γενναία απόφαση η κυβέρνηση ρυθμίζει τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ, δίνοντας μια ανάσα σε περισσότερους από 73.000 δανειολήπτες.
   Η κυβερνητική απόφαση περιλαμβάνει κούρεμα οφειλών και νέο διακανονισμό με δόσεις που ξεπερνούν ακόμη και τις 250, για πάνω από 73.000 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που έχουν οφειλές προς τον ΟΑΕΔ (είναι διάδοχος του ΟΕΚ), ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
   Η νέα ρύθμιση αφορά μόνο στα δάνεια που έχουν δοθεί από τα ίδια κεφάλαια του Οργανισμού και όχι τα τραπεζικά. Πρόκειται στην πράξη για δάνεια που, μαζί με τις προσαυξήσεις, ανέρχονται πλέον σε 1,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων μόλις το 18% εξυπηρετείται.
   Η νέα ρύθμιση που εξετάζει το υπουργείο Εργασίας θα αφορά τόσο τους ενήμερους, όσο και τους μη ενήμερους οφειλέτες και, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπει αύξηση του αριθμού των δόσεων, ώστε η οφειλή να μπορεί πλέον να αποπληρωθεί σε περισσότερες από 250 δόσεις, αλλά και κούρεμα της συνολικής οφειλής προς τον ΟΕΚ.
   Μάλιστα, μεταξύ των σεναρίων που επεξεργάζονται στο υπουργείο είναι και αυτό που προβλέπει όχι μόνο κούρεμα τόκων υπερημερίας, αλλά και μέρους του αρχικού κεφαλαίου, αλλά, σε αυτή την περίπτωση, με προτεραιότητα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως μακροχρόνια άνεργους, άτομα με αναπηρία και γενικά ευπαθείς ομάδες.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.