17 Φεβ 2017

Απάντηση στο «αποφασίζω και διατάσσω» του Δημάρχου Αρταίων και της ΚΕΔΕ από τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ

"Παρακαλούμε θερμά την εποπτεύουσα την λειτουργία των ΚΕΠ Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία κοινοποιούμε το παρόν, να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, ώστε να δοθεί το συντομότερο ένα τέλος σε αυτήν όλη την επίπονη και θλιβερή ιστορία"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.
(Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών)

ΘΕΜΑ: ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε. ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 48/1-2-2017.

Κύριοι,
Με το παρόν, εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και τη δυσαρέσκειά μας για την απόφασή σας με αριθμό 48/1-2-2017 και θέμα «Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τη λειτουργία των ΚΕΠ στους Δήμους», με την οποία ζητάτε:
   1. Την κατάργηση της Υπηρεσίας ΔΟΛ ΚΕΠ από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
   2. Την υπαγωγή της υπηρεσίας των ΚΕΠ στις Διοικητικές Υπηρεσίες των Δήμων, χωρίς τη δεύσμευση, εφόσον αποφασιστεί από το Δήμο, να δημιουργηθεί αυτόνομη Διεύθυνση ή Τμήμα.
   3. Την άσκηση, από τον υπάλληλο του ΚΕΠ, οποιασδήποτε αρμοδιότητας του δοθεί ή παραχωρηθεί από το Δήμο, δηλαδή να λειτουργεί όπως οι υπάλληλοι των Δήμων (ασχέτως πληθυσμιακού κριτηρίου), ακολουθώντας την εξέλιξη των δημοτικών υπαλλήλων, έχοντας όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις αυτών.
   4. Την μετακίνηση του υπαλλήλου ανάλογα με τις ανάγκες, μετά από απόφαση του Δημάρχου, στις Δημοτικές ή Τοπικές Κοινότητες.
Οι αυθαιρεσίες αιρετών, οι αναθέσεις αλλότριων καθηκόντων σε υπαλλήλους του κλάδου Δ.Υ.Π. που υπηρετούν στα ΚΕΠ, κατά παράβαση διατάξεων νόμων και εγκυκλίων, ταλανίζουν διαρκώς τους εργαζόμενους, υποβαθμίζουν και μειώνουν το ρόλο του Θεσμού των ΚΕΠ, απορυθμίζουν την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών μας και τέτοιου είδους αποφάσεις δημάρχων ανατρέπονται ως παράνομες.

Κύριοι,
Με την επίμαχη απόφασής σας, δεν ζητάτε κάτι άλλο, παρά κατ’ ουσίαν την κατάργηση του Θεσμού των ΚΕΠ !!! Η Υπηρεσία ΔΟΛ ΚΕΠ που ζητάτε να καταργηθεί, δεν υφίσταται πλέον, αλλά όχι βέβαια η ίδια η εποπτεία και οι ενέργειες προκειμένου να ακυρώνονται οι παράνομες πράξεις αιρετών, που αφορούν στα ΚΕΠ και στους υπαλλήλους του κλάδου μας. Τους υπαλλήλους αυτούς, που επιθυμείτε πλέον να χρησιμοποιείτε κατά το δοκούν, όπου και όπως σας είναι αρεστό, χωρίς να ενδιαφέρεστε διόλου για την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες των Δήμων σας.
Σαφέστατα κάποιοι συνάδελφοί σας, παρεξήγησαν την απόφασή σας, θεωρώντας την άμεσα υλοποιήσιμη και προέβησαν σε νέες απαράδεκτες και παράνομες αναθέσεις καθηκόντων σε υπαλλήλους του κλάδου ΔΥΠ που υπηρετούν στα ΚΕΠ των Δήμων τους. Αναφερόμαστε συγκεκριμένα α) στο Δήμαρχο Αρταίων, ο οποίος μετακίνησε με το «αποφασίζω και διατάσσω» πέντε υπαλλήλους κλάδου ΔΥΠ από ισάριθμα ΚΕΠ εκ των έξι συνολικά ΚΕΠ του Δήμου Αρταίων, σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου με άλλες αρμοδιότητες και καθήκοντα που δεν υφίστανται για τον κλάδο ΔΥΠ και β) στη Δήμαρχο Κάσου, η οποία ανέθεσε παρανόμως αλλότρια καθήκοντα (υπηρεσία δημοτολογίου, μητρώα αρρένων, στρατολογικούς πίνακες, έλεγχο οχημάτων Δήμου, ΟΓΑ-ΕΛΓΑ-ΟΑΕΔ) στη μοναδική υπάλληλο του μοναδικού ΚΕΠ του Δήμου.
Γνωρίζουμε και κατανοούμε ότι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν έλλειψη προσωπικού, αυτό όμως που εσείς αγνοείτε και δεν κατανοείτε είναι το ότι ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΠ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, καθόσον το στελεχικό δυναμικό των ΚΕΠ από το 2002 έως σήμερα έχει μειωθεί, ενώ οι διαδικασίες και οι υποθέσεις που διεκπεραιώνονται έχουν αυξηθεί υπέρογκα για τις δυνατότητες του θεσμού (υπερδιπλασιασμός παραγωγικότητας από το 2014 έως το 2016), με αποκορύφωμα την τελευταία διαδικασία που μας έχει ανατεθεί, το περιβόητο πρόγραμμα ΚΕΑ.
Κατόπιν των ανωτέρω και πιστεύοντας ότι, χωρίς μέτρα η μάστιγα των παράνομων αναθέσεων καθηκόντων μπορεί να έχει μακρύ ταξίδι με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για το Θεσμό των ΚΕΠ και τους εργαζόμενους, παρακαλούμε θερμά την εποπτεύουσα την λειτουργία των ΚΕΠ Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κυρία Όλγα Γεροβασίλη, στην οποία κοινοποιούμε το παρόν, να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια, ώστε να δοθεί το συντομότερο ένα τέλος σε αυτήν όλη την επίπονη και θλιβερή ιστορία που βιώνουμε χρόνια.
Η ώρα είναι πιο κατάλληλη από ποτέ για να ζητήσουμε από την δική μας πλευρά:
Να εξεταστεί εκ νέου το μοντέλο διοίκησης του Θεσμού των ΚΕΠ με τη συμμετοχή των εργαζόμενων και κύριο γνώμονα την αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Θεσμό και τους υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.