20 Φεβ 2017

Προκόπης Παυλόπουλος στα προσφυγόπουλα: Θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο πόλεμος

"Εύχομαι και ελπίζω πραγματικά να’ χα την τύχη, μια μέρα πολύ σύντομα, να μπορούσα να πάρω τους συμμαθητές σας τους Έλληνες, όταν πια θα έχετε γυρίσει στα σπίτια σας, και εκεί να σας δούμε να ξαναχτίζετε την δική σας πατρίδα"

   «Είστε ένα κομμάτι μας, θα μείνετε εδώ όσο χρειασθεί, ώσπου να τελειώσει ο εφιάλτης του πολέμου. Και εύχομαι και ελπίζω πραγματικά να’ χα την τύχη, μια μέρα πολύ σύντομα, να μπορούσα να πάρω τους συμμαθητές σας τους Έλληνες, όταν πια θα έχετε γυρίσει στα σπίτια σας, και εκεί να σας δούμε να ξαναχτίζετε την δική σας πατρίδα».
   Με αυτά τα λόγια έκλεισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τον χαιρετισμό του, στην εκδήλωση για τα προσφυγόπουλα στο δημαρχείο Χαϊδαρίου. Μια εκδήλωση αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά που αναγκάστηκαν λόγω του πολέμου να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους και να γνωρίσουν από πολύ μικρά το πικρό πρόσωπο της προσφυγιάς.
   Θέμα της εκδήλωσης, που στόχο είχε την ενημέρωση, ενσωμάτωση και κοινωνική ένταξη παιδιών προσφύγων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, ήταν «Ο διάλογος των πολιτισμών ξεκινάει με τα παιδιά» και όπως τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «τα παιδιά είναι καταλληλότεροι φορείς αυτού του διαλόγου. Απ΄ αυτά ξεκινάει ο διάλογος. Γιατί; Μα γιατί αυτά τα παιδιά είναι εκείνα τα οποία νιώθουν πολύ περισσότερο και από τους μεγαλύτερους τι σημαίνει πόλεμος. Γιατί δεν είναι μόνο ο ξεριζωμός από τις εστίες τους. Είναι το γεγονός ότι ο πόλεμος και οι συνέπειες του φράζουν το μέλλον, καταστρέφουν την ελπίδα, την οποία εμείς οι Λαοί της Δύσης, με τις ευθύνες που φέρουμε γι΄ αυτούς τους πολέμους, πρέπει να το αποκαταστήσουμε».
   Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμα ότι «ο διάλογος των πολιτισμών είναι το καλύτερο μέσον για να αντιμετωπίσουμε τον πόλεμο και να υπερασπισθούμε την ειρήνη» εξηγώντας ότι: «Γιατί ο διάλογος των πολιτισμών βοηθάει πριν απ΄ όλα όχι μόνο να σταματήσουμε τους πολέμους, βοηθάει να μην έχουμε πολέμους. Γιατί όταν εκραγεί ο πόλεμος από εκεί και πέρα οι συνέπειες πολλές φορές είναι ανεπανόρθωτες, όπως δυστυχώς συμβαίνει σήμερα»
   «Ο διάλογος των πολιτισμών συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - μπορεί να τα καταφέρει όλα αυτά γιατί κάθε πραγματικός πολιτισμός πρέπει να υπερασπίζεται τον Άνθρωπο και την Ειρήνη».
   «Πολιτισμός κ. Δήμαρχε» είπε ο κ. Παυλόπουλος απευθυνόμενος στον δήμαρχο Χαϊδαρίου, Μιχάλη Σελέκο, «οικοδεσπότη» της αποψινής εκδήλωσης, «που δεν έχει στο κέντρο του αυτές τις δύο έννοιες δεν είναι πολιτισμός. Για τούτο αυτός ο διάλογος μπορεί να οδηγήσει στο αποτέλεσμα που είπαμε».
   Κλείνοντας και απευθυνόμενος στα προσφυγόπουλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε: «Παιδιά που βρίσκεστε στην Ελλάδα, να ξέρετε ότι η χώρα μας είναι κοιτίδα και λίκνο ενός δικού της πολιτισμού που είχε την τύχη όμως να είναι η βάση του πολιτισμού της Ευρώπης και της Δύσης. Και αυτό οφείλεται στο ότι αυτός ο πολιτισμός στηρίζεται στον Άνθρωπο, στηρίζεται στην Ειρήνη, στηρίζεται στη Δημοκρατία στηρίζεται στην Δικαιοσύνη. Και μέσα από αυτές τις αρχές σας υποδεχόμαστε».
   Στην εκδήλωση του δήμου Χαϊδαρίου παραβρέθηκαν ακόμα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Σπύρος Μερκούρης κ.α


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.