28 Φεβ 2017

Έγινε ο..."κακός χαμός": Ένταση, γκρίνιες και οργισμένες αποχωρήσεις στην "εορταστική" (?) συνεστίαση της Ν.Δ. στα Γιάννενα!

Μάταια ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ., που είχε έρθει από την Αθήνα ως καλεσμένος, προσπαθούσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα

   Μόνο εορταστικό και ενωτικό δεν ήταν το κλίμα στη συνεστίαση που διοργάνωσε την περασμένη Πέμπτη, η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας σε γνωστή ταβέρνα στην Ντραμπάτοβα. Στην εκδήλωση κυριάρχησαν για ακόμη μία φορά οι αντεγκλήσεις μεταξύ των γαλάζιων στελεχών, οι γκρίνιες, οι διαμαρτυρίες, αλλά και οι ηχηρές... αποχωρήσεις!
   Εμβρόντητος με τα όσα διαδραματίστηκαν έμεινε ο Στέλιος Κονταδάκης, Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ, που ήρθε από την Αθήνα, ειδικά για την εκδήλωση.
   Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κοπή της πίτας προσκλήθηκαν επιλεκτικά γύρω στα 50 τοπικά στελέχη, ανάμεσα στα οποία το "παρών" έδωσαν οι 8 πρόεδροι των ΔΗΜΤΟ του Νομού Ιωαννίνων αλλά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσκλήθηκαν επιλεκτικά ορισμένοι πολιτευτές των τελευταίων εκλογών (Σταύρος Καλογιάννης, Γιάννης Καραμπίνας και Χάρης Λαζάνης), ενώ αντίθετα δεν προσκλήθηκαν η Μαρία Τσολάκη και η Νατάσσα Τύρου-Ούζα.
   Γκρίνιες υπήρξαν από μερίδα των παρισταμένων, για το γεγονός ότι, περιέργως προσεκλήθη ο αντιδήμαρχος της δημοτικής αρχής Μπέγκα, Παντελής Κολόκας (οι πληροφορίες τον φέρουν ως εν δυνάμει υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ.), ενώ αντίθετα έλειπαν οι πρωτοκλασάτοι της γαλάζιας δημοτικής παράταξης του Νίκου Γκόντα! Δεν προσκλήθηκαν επίσης και όλοι όσοι το τελευταίο διάστημα αυτοαναγορεύονται ως υποψήφιοι γαλάζιοι βουλευτές στο Νομό Ιωαννίνων.
   Για τα παραπάνω ζητήθηκαν εξηγήσεις από τον πρόεδρο της τοπικής ΝΟΔΕ, Σπύρο Βασιλείου, ενώ ένταση δημιουργήθηκε όταν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Καραμπίνας ζήτησε από τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ να γίνει αναφορά στον αγωνιστή της παράταξης και πρόσφατα εκλιπόντα, Μιχάλη Μπίγγο.
   Νέα ένταση δημιουργήθηκε όταν, για την κοπή της πίτας, μαζί με τον Στ. Κονταδάκη και τον τοπικό γαλάζιο βουλευτή Κώστα Τασούλα, ο Σπ. Βασιλείου κάλεσε στο βήμα για χαιρετισμό τον πρώην Υπουργό Στ. Καλογιάννη και όχι τους πολιτευτές Γ. Καραμπίνα και Χ. Λαζάνη που επίσης βρίσκονταν στο χώρο!
   Όμως, ο..."κακός χαμός" έγινε όταν το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Κόνιτσας, ο οποίος εξήρε το έργο της ηγεσίας σημερινής ΝΟΔΕ, ενώ ταυτόχρονα στηλίτευσε το έργο της προηγούμενης ηγεσίας. Αυτό προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της πρώην προέδρου της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, Μαρίας Κεφάλα, η οποία ζήτησε από τον Σπ. Βασιλείου να σταματήσει τον ομιλητή και, επειδή κάτι τέτοιο δεν έγινε, φανερά εκνευρισμένη αποχώρησε από την αίθουσα συνοδευόμενη και από μεγάλο αριθμό τοπικών γαλάζιων στελεχών.
   Μάταια ο Γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ. προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ενώ διαπίστωσε ιδίοις όμμασι το μεγάλο πρόβλημα ενότητας και εσωστρέφειας που ταλανίζει την ΝΟΔΕ Ιωαννίνων. Σύμφωνα με μαρτυρίες γαλάζιων τοπικών στελεχών που βρέθηκαν στην εκδήλωση, ο Στ. Κονταδάκης κουνούσε με φανερή απογοήτευση πέρα δώθε το κεφάλι του, μη πιστεύοντας αυτά που έβλεπε και αυτά που άκουγε να συμβαίνουν γύρω του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.