18 Φεβ 2017

Έντονο το ενδιαφέρον των ισραηλινών για διακοπές στα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα

Υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στους Συνδέσμους Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας και Ισραήλ

   Για το τρέχον έτος οι εκτιμήσεις των εμπλεκομένων με το κομμάτι του τουρισμού στη χώρα μας, κάνουν λόγο για αύξηση των επισκεπτών από το Ισραήλ τουλάχιστον κατά 15%.
   Ήδη τα ελληνικά τουριστικά γραφεία ρυθμίζουν τις αυξημένες τουριστικές ροές από τη χώρα της νοτιοανατολικής Μεσογείου και ανάμεσα στους περιζήτητους τουριστικούς προορισμούς των Ιωαννίνων βρίσκονται τα Ζαγοροχώρια και τα Τζουμέρκα.
   Στην Ελλάδα πέρυσι ταξίδεψαν για διακοπές περίπου 470.000 Ισραηλινοί, ποσοστό που είναι βελτιωμένο κατά 6% σε σχέση με το 2015.
   Όμως, θετικές προοπτικές για την περαιτέρω τόνωση του τουριστικού ρεύματος από το Ισραήλ αποτελεί η διεθνής τουριστική συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ (αναμένεται σύντομα και η κυπριακή συμμετοχή), για τη δημιουργία φορέα που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του τουρισμού της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.
   Την τουριστική συμφωνία υπέγραψαν οι Σύνδεσμοι Τουριστικών Γραφείων Ελλάδας και Ισραήλ κατά τη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης IMTM 2017 του Ισραήλ.
   Με την υπογραφή του συμφώνου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των συνομιλιών για το νέο φορέα με τίτλο ΕΜΤΤΑAS (East Mediterranean Travel and Tourist Agents Associations Synergies), η δημιουργία του οποίου αποτελεί πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, FedHATTA.
   Ο φορέας θα δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό δίκτυο συνεργιών ανάμεσα στα τουριστικά γραφεία των συμβεβλημένων χωρών προς όφελος του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Οι τρεις χώρες θα αποτελέσουν τον πυρήνα της πρωτοβουλίας να «ενωθεί» τουριστικά η ευρύτερη περιοχή της ΝΑ. Μεσογείου.
   Η συμφωνία έγινε στα πρότυπα των τριεθνών διακρατικών συμφωνιών και αποτελεί την πρώτη τριεθνή ανάμεσα στις εν λόγω χώρες για την προώθηση του τουρισμού.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.