6 Φεβ 2017

Πρώτα τους απολύουν, μετά τους ζητούν να δουλέψουν... δωρεάν!!!

Δωρεάν ανταποκριτές

   Αυτή κι αν είναι ελαστική σχέση εργασίας. Δηλαδή, όχι απλώς ελαστική, εντελώς λάστιχο. Ακόμα κι ο αξιότιμος κύριος Βρούτσης της Ν.Δ. θα την ζήλευε!
   Εδώ, δεν μιλάμε πλέον για εργασιακό Μεσαίωνα και συνθήκες γαλέρας. Εδώ δεν μιλάμε πια για εργαζόμενους που τραβούν το κουπί, μιλάμε ότι τους ζητούν να γίνουν... το κουπί!
   Διαβάστε την παρακάτω ανακοίνωση και θα καταλάβετε:

   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει απαράδεκτες πρακτικές τηλεοπτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας, τα οποία ζητούν δωρεάν ανταποκρίσεις για γεγονότα που εξελίσσονται στη Περιφέρεια.
   Αφορμή, στάθηκε το γεγονός της κινητοποίησης των αγροτών, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλία, αλλά και στην Στερεά Ελλάδα, σημαντική είδηση που έχει αντίκτυπο σε όλη τη χώρα.
   Οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί, ζητούν από επαγγελματίες συναδέλφους μας, να δώσουν δωρεάν ανταποκρίσεις, (με το πρόσχημα της πανελλαδικής προβολής), όταν οι διευθύνσεις των συγκεκριμένων ΜΜΕ, με το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, αποδυνάμωσαν την περιφερειακή ενημέρωση, απολύοντας συναδέλφους, που εργαζόταν ως ανταποκριτές.

   Ευτυχώς, οι περισσότεροι ανθίστανται σε αυτού του είδους τις πρακτικές, προασπίζοντας τα εργασιακά τους δικαιώματα και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Δυστυχώς, υπάρχουν και κάποιοι, που σκύβουν το κεφάλι, ελπίζοντας ότι, αν φανούν πειθήνιοι, μπορεί κάποια μέρα ο καλός αφέντης να τους ανταμείψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.