15 Φεβ 2017

Στον «Μουστάκα» το ΣΕΠΕ, μετά τη δημοσιοποίηση των «οδηγιών»-απειλών προς εργαζομένους

- Βεβαιώθηκε σειρά παραβάσεων
- Νάσος Ηλιόπουλος: «Όπου υπάρχουν καταγγελίες, η Επιθεώρηση Εργασίας θα προχωράει σε ελέγχους»


   Oι οδηγίες, που είχαν αναρτηθεί στο κατάστημα του «Μουστάκα», στο River West του Αιγάλεω, περιείχαν διάφορες «προτροπές» προς τους εργαζόμενους και ήταν ιδιαίτερα... εύγλωττες. Κατέληγαν δε σε σαφή απειλή απόλυσης.
   Όπως μπορείτε να διαβάσετε: «Γενικότερα δουλεύουμε πολύ, μιλάμε λίγο», ξεκινάει το κείμενο. Και συνεχίζει: «Παίρνουμε άδεια για το οτιδήποτε!». Για να καταλήξει με την «απειλή»: «Έξω υπάρχει ανεργία και ένα σταθερό εισόδημα είναι καλύτερο από το ταμείο ανεργίας».
   Δείτε τις οδηγίες που έχουν τον τίτλο "Σημαντικά στοιχεία λειτουργίας καταστήματος":   Μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας προχώρησε σε έλεγχο στο κατάστημα, τον δεύτερο μέσα σε διάστημα μερικών ημερών. Εντοπίστηκαν 3 εργαζόμενοι να δουλεύουν εκτός ωραρίου και θα επιβληθεί πρόστιμο τις επόμενες ημέρες. Παρ' ότι ζητήθηκε από το ΣΕΠΕ, δεν δόθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του καταστήματος, και δόθηκε διορία μέχρι το κατάστημα να τον καταθέσει. Το κατάστημα αρνήθηκε ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στο κατάστημα του Αιγάλεω.

  Νάσος Ηλιόπουλος: «Όπου υπάρχουν καταγγελίες, η Επιθεώρηση Εργασίας θα προχωράει σε ελέγχους»
   Μία σειρά παραβάσεων που σχετίζονταν με το ωράριο λειτουργίας βεβαίωσε στην εταιρεία Μουστάκας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), όπως δηλώνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
   Ο κ. Ηλιόπουλος σημειώνει ότι «μετά από καταγγελίες σχετικά με μία ανακοίνωση της συγκεκριμένης επιχείρησης για το πώς θα έπρεπε να συμπεριφέρονται οι εργαζόμενοι, διενεργήθηκε έλεγχος στο κατάστημα από την Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτό το οποίο βεβαιώθηκε ήταν μία σειρά παραβάσεων που σχετίζονταν με το ωράριο λειτουργίας, δηλαδή εργαζόμενοι, οι οποίοι εργάζονταν εκτός ωραρίου».
   Όπως αναφέρει, «στην επιχείρηση δόθηκε διορία πέντε ημερών, όπως προβλέπει κανονικά η διαδικασία, προκειμένου να δοθούν γραπτές εξηγήσεις. Παράλληλα, έχει ζητηθεί και ο κανονισμός λειτουργίας της επιχείρησης, έτσι ώστε να διερευνηθεί, αν υπάρχει σε αυτόν οποιαδήποτε παρατυπία, η οποία θα πρέπει να διορθωθεί». Μετά το πέρας αυτής της διαδικασίας- διευκρινίζει ο κ. Ηλιοπούλος -θα επιβληθούν τα πρόστιμα.
   «Σε κάθε περίπτωση όπου υπάρχουν καταγγελίες, η Επιθεώρηση Εργασίας θα προχωράει σε ελέγχους και, όταν βεβαιώνεται η παράβαση, θα επιβάλλεται και το πρόστιμο», διαβεβαιώνει ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.