10 Φεβ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Άλαλοι εκ πεποιθήσεως...


   Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης, το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουκρανία, το EuroWorking Group και η εκπροσώπηση σε αυτό...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές από αυτές:


«Για ποιους λόγους ήταν επιβεβλημένο το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουκρανία»
Κάνοντας τον απολογισμό της διήμερης επίσημης επίσκεψης στο Κίεβο, εκτιμάται ότι για δύο λόγους τουλάχιστον, ήταν απαραίτητο το ταξίδι αυτό. Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με αυτή καθαυτή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με το ελληνικό στοιχείο, το οποίο περνά δύσκολα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, λόγω της έντασης που επικρατεί. (αναλυτικά)

  

Κυβερνητική πρωτοβουλία για τη βελτίωση της καθημερινότητας
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και ζητάμε τη συμβολή τους για να βελτιώσουμε όσα μας δυσκολεύουν στην καθημερινή μας ζωή και κυρίως στην επαφή με το σύνολο της κρατικής δομής και λειτουργίας. (αναλυτικά)

Telegraph: Η Ευρώπη «πνίγεται» στα χρέη, δεν είναι μόνο η Ελλάδα
Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για το ύψος του χρέους των ευρωπαϊκών κρατών που φέρνει στο φως της δημοσιότητας δημοσίευμα της Telegraph. (αναλυτικά)

Δικαίωση Ρ. Δούρου: Συκοφάντης ο Α. Ντινόπουλος και με απόφαση του εφετείου
“Παρότι μάχιμος δημοσιογράφος, προσχώρησε εσκεμμένα, σε αναπαραγωγή, εις γνώση του, συκοφαντικών ισχυρισμών κατά της Ρένας Δούρου, με σκοπό να την βλάψει, πολιτικά, ηθικά, προσωπικά αλλά και επαγγελματικά”, αποφάσισε τελεσίδικα το Εφετείο Αθηνών, για τον Αργ. Ντινόπουλο. (αναλυτικά)

Χρ. Σπίρτζης προς ΝΔ: Κάποιοι βουλευτές ειδικεύονται στο να φτιάχνουν λάσπη
Σκληρή επίθεση του Χρ. Σπίρτζη κατά ΝΔ και όσους βουλευτές «ειδικεύονται στο να φτιάχνουν λάσπη», αντικρούοντας αιχμές για τα έργα Πάτρα- Πύργου, Κυλλήνη - Βάρδα και καλώντας τους να περιμένουν το εισαγγελικό πόρισμα. (αναλυτικά)

Κ. Γαβρόγλου: Σε βάθος τριετίας οι αλλαγές στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων
Σε βάθος τριετίας θα προχωρήσουν οι αλλαγές στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια, στη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. (αναλυτικά)

Ν. Κοτζιάς: Στόχος η πλήρης κάθαρση στο τοπίο των ΜΚΟ που χρηματοδοτούνταν από το ΥΔΑΣ
«Μέχρι στιγμής, το υπουργείο Εξωτερικών έχει παραπέμψει συνολικά 47 υποθέσεις στις αρμόδιες δικαστικές και διοικητικές-ελεγκτικές Αρχές και συνεχίζει με αμείωτη ένταση εωσότου επιτευχθεί πλήρης κάθαρση» απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε ερώτηση του βουλευτή Νικολάου Ι. Νικολόπουλου, σχετικά με τις ΜΚΟ. (αναλυτικά)

Η ανεργία το Νοέμβριο του 2016 μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα έναντι του Νοεμβρίου του 2015
Στο 23% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον περασμένο Νοέμβριο και μειώθηκε κατά 1,5 μονάδα σε σχέση με το 24,5% του Νοεμβρίου 2015, αλλά παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2016. (αναλυτικά)

Τ. Πετρόπουλος: Μικρότερες οι ασφαλιστικές εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες
 «Το 90% των αγροτών καλούνται να καταβάλουν 85 μόλις ευρώ, συνολικά δηλαδή μικρότερο ποσό από αυτό που κατέβαλαν πέρυσι, μέχρι και 300 ευρώ. Και δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτό που αποφασίσαμε να παρέχουμε και στους αγρότες ίδιο δικαίωμα, όπως για τους υπόλοιπους Έλληνες να παίρνουν εθνική σύνταξη, και να είναι το τμήμα εκείνο της κοινωνίας που έχει τη χαμηλότερη προστασία. Εξήντα χρόνια μετά αποδίδουμε σε αυτό το τμήμα του πληθυσμού, το δικαίωμα που απολαμβάνουν οι περισσότεροι Έλληνες» είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στους ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνοντας ότι το 80% καταβάλλουν την κατώτατη κατηγορία, 158 ευρώ μηνιαίως. «Χθες, επειδή συνηθίζω να περπατώ στους δρόμους της Αθήνας, πηγαίνω με τα πόδια συζητώ με τον κόσμο. Βγήκαν από τα καταστήματά τους επαγγελματίες, ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται, και μου είπανε "σωθήκαμε. Επιτέλους θα πληρώνουμε εισφορές". Eπειδή αυτοί δεν κατέβαλαν εισφορές, διότι το ύψος ήταν δυσθεώρητο, 700 και 800 ευρώ. Δεν κατέβαλλαν εισφορές διότι ήταν αδύνατο να τις καταβάλλουν» είπε ο υφυπουργός. (αναλυτικά)

Αλλάζει ο χάρτης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Ο υφυπουργός Παιδείας, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, αναφερόμενος στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, είπε ότι με στόχο την αναβάθμισή της, την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων και την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, η κυβέρνηση προχωράει στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού. (αναλυτικά)

Το Υπουργείο Οικονομίας διαψεύδει τα περί αναστολής των εξαγωγών λόγω απώλειας της αναγνώρισης του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης διαψεύδει κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αναστολή των εξαγωγών της χώρας λόγω απώλειας της αναγνώρισης του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης από τον ευρωπαϊκό φορέα διαπίστευσης. (αναλυτικά)

Χρ. Σπίρτζης: Εδώ και πολλά χρόνια δρούσαν τα κυκλώματα των επιτήδειων στις αστικές συγκοινωνίες
Επί χρόνια δρούσαν τα κυκλώματα των επίορκων που καταχράστηκαν εκατομμύρια ευρώ από ψεύτικες επιστροφές εισιτηρίων και πλαστά εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, κατήγγειλε στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης. (αναλυτικά)

Στον δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης η δυτική παραλία της Βάρκιζας - Υπεγράφη η πρώτη σύμβαση παραχώρησης του παραλιακού μετώπου
Με την παραχώρηση της δυτικής παραλίας της Βάρκιζας, στον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης άνοιξε ο δρόμος της παραχώρησης του παραλιακού μετώπου - συνολικής έκτασης 540 στρεμμάτων - στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες πλέον θα έχουν την ευθύνη διαχείρισης του. (αναλυτικά)

ΥΠΕΣ: Ενίσχυση 365.000 ευρώ σε δήμους για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ανταποκρινόμενος στα αιτήματα Δήμων της χώρας, ενέκρινε τις παρακάτω επιχορηγήσεις συνολικού ύψους 355.000 ευρώ σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποκλειστικά για τη χρηματοδότηση των αναγκαίων ενεργειών αποκατάστασης των δικτύων ύδρευσης, για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας. (αναλυτικά)

Κατάρτιση δύο ξεχωριστών προγραμμάτων απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ
Την κατάρτιση δύο ξεχωριστών προγραμμάτων απασχόλησης αποφάσισε ο ΟΑΕΔ. (αναλυτικά)

Αύξηση 40% σημείωσαν οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα
Ο μεγάλος ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα είναι αυξημένες κατά 40%, ενώ ισχυρή είναι η ζήτηση και για την Κύπρο, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία και την Κροατία. (αναλυτικά)

Έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο Κορωπί από την Περιφέρεια Αττικής
Σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Αποστράγγιση του ανατολικού τμήματος πόλης Κορωπίου», προϋπολογισμού 8.154.900 ευρώ με ΦΠΑ, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις της Περιφέρειας Αττικής. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.