22 Φεβ 2017

Αυτοί είναι οι 8 Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν τη «φέτα made in Canada»

- Οργισμένη αντίδραση των ελλήνων κτηνοτρόφων: "Αποτελούν για... εμάς ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και έτσι θα αντιμετωπίζονται σε κάθε επίσκεψη τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ!!"
Τι αποσιώπησαν τα κανάλια και πώς παρουσίασαν παραπλανητικά την είδηση

   Με τη θετική ψήφο οκτώ Ελλήνων ευρωβουλευτών, καναδικές εταιρείες μπορούν να παράγουν και να κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας τους καναδική φέτα, στο πλαίσιο της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου Ε.Ε. - Καναδά (CETA).
   Από την ελληνική πλευρά, θετικά ψήφισαν όλοι οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. (Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Γιώργος Κύρτσος, Θοδωρής Ζαγοράκης), του Ποταμιού (Γεώργιος Γραμματικάκης, Μιλτιάδης Κύρκος) και η Εύα Καϊλή από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης απουσίαζε.
   Εννοείται ότι η είδηση πέρασε στα "πολύ ψιλά" από τα κανάλια. Και όσα όμως την ανέφεραν, το είπαν γενικά, χωρίς να πουν ποιοι το ψήφισαν και ποιοι όχι.
   Και για να αντιγράψω έναν φίλο:
   "Πριν από λίγο άνοιξα την tv και έπεσα στις ειδήσεις του ANT1, όπου το ρεπορτάζ ανέλυε πως, και καλά, χάσαμε την αποκλειστικότητα παραγωγής φέτας, μετά την συμφωνία της CETA (εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά) δείχνοντας μάλιστα απελπισμένους παραγωγούς να κλαίνε την μοίρα τους.
   Ήταν, δε, έτσι στημένο, που σου άφηνε την αίσθηση πως έγινε παραχώρηση από την κυβέρνηση προς τους Καναδούς να παράγουν και αυτοί φέτα.
   Στην εκεί ψηφοφορία υπέρ της CETA ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού. Οι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν κατά της συμφωνίας, αλλά οι δημοσιοκάφροι του ANT1 το αποσιώπησαν!"
   Άμεση ήταν η οργισμένη αντίδραση των Ελλήνων κτηνοτρόφων, όπως μπορείτε να δείτε στην ανακοίνωση των Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Ομοσπονδιών Ελλάδας:

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ:Ανεπιθύμητοι οι Ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας CETA 
   Όλοι οι πρόεδροι Κτηνοτροφικών συλλόγων και Ομοσπονδιών της ΕΛΛΑΔΑΣ απαιτούμε την άμεση διαγραφή των 8 ΕΛΛΗΝΩΝ(;) Ευρωβουλευτών που στην συνεδρίαση της Ευρωβουλής την 15η Φεβρουαρίου ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας CETA!!!
   Οι συγκεκριμένοι Ευρωβουλευτές είναι ανεπιθύμητοι σε κάθε γωνιά της χώρας μας διότι αποδείχθηκαν ανάξιοι να υπερασπιστούν τα συμφέροντα μας στο Ευρωκοινοβούλιο!!
   Αποτελούν για... εμάς ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ και έτσι θα αντιμετωπίζονται σε κάθε επίσκεψη τους στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ!!
   Περιμένουμε λοιπόν από τους αρχηγούς των κομμάτων τους να πράξουν αναλόγως!!
   Υπενθυμίζουμε δε πως όποιος βουλευτής ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας CETA, όταν εκείνη έρθει προς επικύρωση στο Ελληνικό κοινοβούλιο, θα κριθεί κι εκείνος ΠΡΟΔΟΤΗΣ και ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΡΧΙΑ!!

Για το Δ.Σ. της Π.Ε.Κ. 
ο πρόεδρος Κύρτσιος Στέργιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.