9 Φεβ 2017

Τι ξέχασαν να μας πουν τα κανάλια την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου

"Πολυφωνική" αμνησία


   Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν οι εξελίξεις με την έκθεση του ΔΝΤ και οι αντιδράσεις, η κινητοποίηση των πυροσβεστών πενταετούς θητείας, τα «μπλοκάκια»...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Διαβάστε μερικές απ' αυτές:

Έφη Αχτσιόγλου: Το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσουν λιγότερα
Η υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι από τα ειδοποιητήρια που έχουν σταλεί, προκύπτει ότι το 80% των πρώην ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ θα πληρώσουν λιγότερα. Όπως είπε, θα πληρώσουν 170 ευρώ τον μήνα ενώ ήταν 245 ευρώ για τους παλαιούς ασφαλισμένους και 210 ευρώ για τους νέους ασφαλισμένους. (αναλυτικά)

Στον Άδωνι Γεωργιάδη αποδίδονται 23 διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ!
Ο Π. Πολάκης σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με 23 ονόματα διοριζομένων τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του. (αναλυτικά)

Εντοπίστηκε ο πρώτος εργαζόμενος «εκ Βουλγαρίας» στη Θεσσαλονίκη - Συνεχίζει την έρευνα το ΣΕΠΕ
Στο στόχαστρο του ΣΕΠΕ οι δυο νέες επινοήσεις της εργοδοσίας, οι οποίες ερευνώνται αυτό το διάστημα μετά από καταγγελίες: Η πρώτη αφορά εργαζόμενους που ενώ εργάζονται στην Ελλάδα, ασφαλίζονται σε άλλες χώρες και κυρίως στη Βουλγαρία, και η δεύτερη την αντικατάσταση του νόμιμου μισθού με κουπόνια, δωροεπιταγές και προπληρωμένες κάρτες. (αναλυτικά)

Σιωπή από τη ΝΔ για το «φακέλωμα» των πολιτών 
Μία ημέρα μετά την αποκάλυψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «φακέλωμα» των πολιτών, η ΝΔ άλλαξε την πλατφόρμα εγγραφής (αφού πρώτα είχε «κατεβάσει» την επίμαχη σελίδα) ώστε να μην εμφανίζονται τα προσωπικά στοιχεία των πολιτών αλλά τα ερωτήματα παραμένουν. (αναλυτικά)

Στον εισαγγελέα έστειλε 43 ΜΚΟ ο Ν. Κοτζιάς
Στον εισαγγελέα έχει στείλει ο υπουργός Εξωτερικών 43 υποθέσεις με ΜΚΟ για τις οποίες έχουν διαπιστωθεί παραβάσεις. «Εμείς παίρνουμε λεφτά πίσω. Σε νησί της Κεντρικής Αμερικής λεφτά που υποτίθεται ήταν για έργα αναπτυξιακά ήταν σε τράπεζα τοκισμένα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Κοτζιάς, προαναγγέλλοντας συνέντευξη Τύπου το επόμενο διάστημα στην οποία, όπως είπε, θα αποκαλύψει στοιχεία. (αναλυτικά)

Άμεσα στη Βουλή διάταξη για να συνεχίσουν να εργάζονται οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας
«Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. (αναλυτικά)

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ: Τροποποιείται η παράμετρος για το προσδόκιμο ζωής (βίντεο)
Ο ΕΟΠΥΥ «ουδέποτε χρησιμοποίησε την παράμετρο που αναφέρεται ως προσδόκιμο χρόνο ζωής ως κριτήριο παροχής του φαρμάκου, το αντίθετο, χρησιμοποιήθηκε μόνο και μόνο για να διασφαλίσει τον ασθενή» επειδή πρόκειται για ραδιενεργό φάρμακο διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης. (αναλυτικά)

Θ. Φωτίου: Ουδείς πολίτης που δικαιούται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα μείνει ακάλυπτος
«Κανονικά πιστώνονται οι λογαριασμοί των δικαιούχων για την κάρτα σίτισης για τον Ιανουάριο μέχρι και αύριο, Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, υπογράμμισε...», η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου. (αναλυτικά)

 

Β. Αποστόλου: Προσβλέπουμε σε διάλογο με ουσιαστικό περιεχόμενο για το παρόν και το μέλλον του αγροτικού τομέα
«Οι αγρότες», σημειώνει ο κ. Αποστόλου, «έχουν εμπειρία και γνώση του χώρου τους. Αν υπάρχει πνεύμα εποικοδομητικό μπορούμε να βρούμε λύσεις για πολλά θέματα. (αναλυτικά)

Ασπίδα για ανέργους άνω των 50 με το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ
Μόνιμη απασχόληση για 12 ή 24 μήνες, με δυνατότητα συνέχισης της εργασίας ή διαφορετικά εξασφάλιση πρόσβασης στα επιδόματα ανεργίας, προσφέρει το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους άνω των 50, για το οποίο μίλησε η διοικήτρια του Οργανισμού Μ. Καραμεσίνη Στο Κόκκινο και τον Στ. Σχινά. (αναλυτικά)

Έκτακτη ενίσχυση 1,68 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους των νησιών που επιβαρύνονται από τις προσφυγικές ροές
Απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για κατανομή έκτακτης ενίσχυσης 1,68 εκ. ευρώ στους κτηνοτρόφους των νησιών του Αιγαίου που επιβαρύνονται από τις προσφυγικές ροές. (αναλυτικά)

Το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή σε δημόσια διαβούλευση την επόμενη βδομάδα
Από την ερχόμενη εβδομάδα θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή, ενώ μέσα στο Μάρτιο θα κατατεθεί προς ψήφιση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. (αναλυτικά)

Έκτακτη χρηματοδότηση 2,2 εκατ. ευρώ σε δήμους της χώρας για τις ζημιές από την κακοκαιρία
Με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας», που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για αυτούς τους λόγους. (αναλυτικά)

Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων από τον ΟΑΕΔ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο ΟΑΕΔ θέτοντας ως στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους, προτίθεται να υλοποιήσει Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. (αναλυτικά)

Εγκρίθηκαν 8 εκατ. ευρώ για τουριστική προβολή της χώρας το 2017
Eντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο «Διαφήμιση - Προβολή Τουριστικών Προγραμμάτων», συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση. (αναλυτικά)

Καλύτερες συνθήκες για μαθητές ΑμεΑ σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές
Το υπουργείο Παιδείας «έχει εκφράσει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την κάλυψη των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών με αναπηρία σε κάθε γωνιά της χώρας αφενός με τις πρόσφατες ιδρύσεις ειδικών σχολείων και την πρόωρη στελέχωση αυτών, αφού για πρώτη φορά οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή πραγματοποιήθηκαν πριν τις προσλήψεις στη γενική εκπαίδευση». (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.