13 Φεβ 2017

Χρονιά-ρεκόρ για τον τουρισμό το 2017 με πάνω από 30.000.000 τουρίστες - VIDEO

- Άνοδος 40% στις προκρατήσεις, οι αεροπορικές εταιρείες προσθέτουν συνεχώς νέα απευθείας δρομολόγια τακτικών πτήσεων και τσάρτερ για Ελλάδα
- Άμεσα έσοδα 15 δισ. ευρώ, αύξηση κατά 50% από το 2010 και 850.000 θέσεις απασχόλησης

   Προσδοκίες για 2.500.000 επιπλέον διεθνείς αφίξεις το 2017, που συνολικά θα ξεπεράσουν τα 30.000.000 δημιουργούν η μεγάλη αύξηση των κρατήσεων από το εξωτερικό, αλλά και των διαθέσιμων θέσεων για φέτος από τις αεροπορικές εταιρείες.
   «Το 2017 θα είναι η καλύτερη χρονιά μακράν για τον ελληνικό τουρισμό», σύμφωνα με τα μηνύματα που έρχονται από τα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) στο εξωτερικό.
   Ενδεικτικά, οι γερμανικοί tour operators χαρακτηρίζουν την Ελλάδα «απόλυτη τάση» για φέτος με τους Thomas Cook και TUI να διαπιστώνουν μεγάλη ζήτηση για Κρήτη, Ρόδο και Κω, ενώ στη Ρωσία η ζήτηση για την Ελλάδα είναι διπλάσια σε σχέση με πέρυσι.
   Επιπλέον, χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του ομίλου Μουζενίδη, ο οποίος διακινεί μεγάλο αριθμό Ρώσων τουριστών στη χώρα μας, ότι το πρόγραμμα για τις προκρατήσεις με έκπτωση για την Ελλάδα ολοκληρώνεται νωρίτερα, στο τέλος Ιανουαρίου και από αρχές Φεβρουαρίου, οι πωλήσεις των πακέτων θα πραγματοποιούνται χωρίς εκπτώσεις στη βασική τους τιμή.
   Η πορεία των προκρατήσεων φέτος δείχνει σημαντική δυναμική αύξησης αφίξεων και εσόδων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Ανδρέα Ανδρεάδη.
   Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, παρατηρείται αύξηση από σχεδόν όλες τις χώρες που παραδοσιακά προέρχονται οι περισσότεροι τουρίστες κάθε χρόνο στη χώρα μας.
   «Αυτές οι κρατήσεις είναι πολύ σημαντικές για τον ελληνικό τουρισμό», υπογράμμισε και εξήγησε ότι πρόκειται για κρατήσεις οι οποίες κλείνονται σε μια περίοδο που οι τιμές προσφοράς είναι χωρίς εκπτώσεις και προϊδεάζουν θετικά για αύξηση των εσόδων το 2017 σε σχέση με το 2016.
   Στόχος του ελληνικού τουρισμού για το 2017, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, είναι να πετύχει άμεσα έσοδα 15 δισ. ευρώ, κάτι που σηματοδοτεί την αύξησή τους κατά 50% από το 2010 και 850.000 θέσεις απασχόλησης.
   Οι κρατήσεις από τις μεγάλες αγορές για τον ελληνικό τουρισμό καταγράφουν άνοδο της τάξης του 15% με 20% και οι μεγάλοι tour operators, TUI και Thomas Cook, «επενδύουν» στην Ελλάδα για το επόμενο καλοκαίρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αεροπορικές εταιρείες αυξάνουν αφενός τις θέσεις στις προγραμματισμένες πτήσεις, ενώ προσθέτουν συνεχώς νέα απευθείας δρομολόγια τακτικών πτήσεων και τσάρτερ για Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.