1 Φεβ 2017

Αν η Ν.Δ. βρει 180 βουλευτές, ας ψηφίσει πρόθυμα νέα μέτρα

Οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν προληπτικά μέτρα

   Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησε και διακινείται ένα σενάριο. Το σενάριο προφανώς κατασκευάστηκε στα γραφεία της Ν.Δ., όπου στεγάζονται διάφοροι "πρόθυμοι" να δεχτούν οτιδήποτε θέλει το ΔΝΤ, όλα όσα δεν προβλέπονται από την συμφωνία του καλοκαιριού του '15, την οποία η κυβέρνηση τηρεί, μέχρι στιγμής, με αποτελέσματα καλύτερα των προβλεπομένων (βλέπε υπεραπόδοση 2016, που έδωσε την ευκαιρία να μοιραστούν 750 εκατομ. σε χαμηλοσυνταξιούχους πριν ένα μήνα).
   Το σενάριο, που φυσικά βρήκε τη θέση του σε δημοσίευμα του Βήματος, λέει ότι θα ψηφιστούν νέα μέτρα, που θα αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος το 2018, με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών. Σε αυτούς τους "πρόθυμους" σεναριοτόκους, απάντησε με σχόλιό του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος:

   «Τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα το χθεσινό δημοσίευμα του Βήματος, κυκλοφορεί ένα κατασκευασμένο σενάριο περί ψήφισης νέων μέτρων που θα αφορούν την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.
   Το σενάριο αυτό είναι απολύτως ευφάνταστο για έναν πολύ απλό λόγο: Με δεδομένο ότι οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσουν προληπτικά μέτρα, ο κ. Μητσοτάκης με τους άλλους πρόθυμους δεν επαρκούν, ευτυχώς, για να συγκεντρωθούν ούτε 150, ούτε 180 βουλευτές.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.