28 Φεβ 2017

Επιτέλους, επιστρέφουν 1,6 δισ. ευρώ από φοροφυγάδες και καταχραστές δημόσιου χρήματος

Θα χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση για άσκηση κοινωνικής πολιτικής

   Ένα μεγάλο μποναμά έχει για την κυβέρνηση ο αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.
   Σύντομα, σύμφωνα με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Documento», θα μπορεί να αποδεσμευθεί και να χρησιμοποιηθεί ένα τεράστιο περιουσιακό στοιχείο ύψους 1,6 δισεκατομμυρίων €, το οποίο τώρα παραμένει αχρησιμοποίητο. Από αυτά, τα 900 εκατομμύρια ευρώ είναι ζεστό χρήμα και τα υπόλοιπα 700 εκατ. είναι ακίνητα και άλλα περιουσιακά στοιχεία. 
   Πρόκειται για ποσά και περιουσία που έχουν δεσμευθεί από φοροφυγάδες και καταχραστές δημόσιας περιουσίας, για τις οποίες η Δικαιοσύνη έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για πράξεις σε βάρος του Δημοσίου.
   Μέχρι τώρα, λόγω νομικού κενού, αυτά τα ποσά δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν, ούτε βεβαίως τα άλλα περιουσιακά στοιχεία.
   Τώρα, με νομοσχέδιο, που αναμένεται στο προσεχές διάστημα να προωθηθεί στη Βουλή για ψήφιση από τον κ. Παπαγγελόπουλο, θα δοθεί το πράσινο φως να χρησιμοποιούνται αυτά τα ποσά από την κυβέρνηση.
   Όπως υπογραμμίζει στη συνέντευξή του ο κ. Παπαγγελόπουλος «Μέσα στις επόμενες ημέρες η αρμόδια επιτροπή που έχω συστήσει με επικεφαλής τον αντεπίτροπο Επικρατείας και έγκριτο νομικό, κ. Ι. Κάρκαλη, θα μου παραδώσει σχέδιο νόμου, το οποίο θα πάρει τον δρόμο για το Κοινοβούλιο για ψήφιση, για την ταχεία ανάκτηση μη νόμιμου περιουσιακού οφέλους σε μη ποινική βάση. Με τα μεγάλα χρηματικά ποσά που θα επιστραφούν στα δημόσια ταμεία, άρα στον λαό, θα ασκηθεί η κοινωνική πολιτική, όπως έχει κατ” επανάληψη πει και ο πρωθυπουργός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.