11 Φεβ 2017

Έφτασαν τις 13.000 οι δηλώσεις για εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων ως τις αρχές Γενάρη

Αποδίδει καρπούς ο πόλεμος κατά της φοροδιαφυγής

   Περίπου 13.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί μέχρι τις αρχές Γενάρη στα πλαίσια του νόμου για την εθελοντική αποκάλυψη εισοδημάτων.
   Η συνεργασία με φορολογικές Αρχές ξένων κρατών σε συνδυασμό με την ασφυκτική πίεση που ασκούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες και οι διωκτικές αρχές φαίνεται πως αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς, όπως τόνισε στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
   Όσοι φορολογούμενοι ενταχθούν στις διατάξεις για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών μπορούν —εκτός από την εφάπαξ εξόφληση των οφειλών που τυχόν θα προκύψουν— να ρυθμίζουν τις εν λόγω οφειλές σε μέχρι 24 δόσεις.
   Σημειώνεται πως η καταβολή της οφειλής γίνεται εφάπαξ, εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό του φόρου. Συνεπώς, ο φορολογούμενος, προκειμένου να μην εκπέσει των ευνοϊκών ρυθμίσεων των διατάξεων για την οικειοθελή αποκάλυψη φορολογητέας ύλης, πρέπει να εξοφλήσει τις οφειλές που προκύπτουν δυνάμει δηλώσεων που υποβάλλονται κατά τις διατάξεις αυτές, εντός της προθεσμίας καταβολής τους, ήτοι εντός 30 ημερών από τον προσδιορισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.