21 Φεβ 2017

Αύριο στις 12 το μεσημέρι η παράδοση του τμήματος Καμπή - Πέρδικα της Ιονίας Οδού

- Στη Γέφυρα Τσαγκαρόπουλου, στα όρια των Νομών Πρέβεζας και Ιωαννίνων, οι δηλώσεις Σπίρτζη
- Η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή γέφυρα της Ιόνιας Οδού έχει μήκος 450 μ., ύψος 160 μ. και αποτελεί ένα θαύμα της τεχνολογίας και της επιστήμης

   Αύριο, Τετάρτη τις 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα παραδοθεί, με κάθε επισημότητα, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, το δεύτερο αυτοτελές τμήμα της Ιονίας Οδού (μετά την παράκαμψη Αμφιλοχίας), το Καμπή-Πέρδικα μήκους 37 χλμ, το οποίο αντικαθιστά το σημερινό οδικό τμήμα της Εθνικής Οδού Άρτας-Ιωαννίνων, ένα από τα στενότερα, δυσκολότερα οδικά τμήματα, στο οποίο κάθε χρόνο ο φόρος αίματος είναι μεγάλος, καθώς συμβαίνουν δεκάδες τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα.
   Η υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας είναι από το 129ο έως το 145ο χλμ. (16 χλμ) μαζί με το τμήμα Καμπή – Πέρδικα που είναι από το 145ο έως το 182ο χλμ. (37 χλμ) θα δημιουργήσουν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53 χλμ.
   Το Καμπή-Πέρδικα μαζί με το Κεφαλόβρυσο-Αμφιλοχία, που δόθηκε στην κυκλοφορία τον περασμένο μήνα, δημιουργούν συνολικά έναν αυτοκινητόδρομο μήκους 112 χλμ, δηλαδή μεγαλύτερο του 57% της Ιονίας Οδού (έχει συνολικό μήκος 196 χλμ), με αποτέλεσμα η Ήπειρος να έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα, καθώς υπολογίζεται ότι η απόσταση Γιάννενα - Αθήνα θα καλύπτεται πλέον σε περίπου 4 ώρες και 20 λεπτά.
   Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης βρέθηκε σήμερα στα Γιάννενα, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων και αύριο το μεσημέρι θα παραδώσει στην κυκλοφορία ένα ακόμη ολοκληρωμένο οδικό τμήμα της Ιόνιας Οδού.
   Παράλληλα, θα επιθεωρήσει την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών ενόψει της τελικής παράδοσης του έργου τον επόμενο μήνα.
   Η επίσκεψη στα έργα του αυτοκινητοδρόμου θα ξεκινήσει από την περιοχή της Πέρδικας (188ο χλμ), ενώ οι δηλώσεις του κ. Σπίρτζη για το έργο θα πραγματοποιηθούν στη Γέφυρα Τσαγκαρόπουλου (166ο χλμ).
   Η Γέφυρα Τσαγκαρόπουλου είναι η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή γέφυρα της Ιόνιας Οδού και αποτελεί ένα θαύμα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Βρίσκεται  βρίσκεται στα όρια των Νομών Πρέβεζας και Ιωαννίνων, στη θέση “Χάλασμα», μετά το Γοργόμυλο και έχει μήκος 450 μ. και ύψος 160 μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.