11 Φεβ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου

Οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...


   Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν οι εξελίξεις στη διαπραγμάτευση και στο κλείσιμο της β' αξιολόγησης, η σύσκεψη με τους δανειστές στις Βρυξέλλες, η συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές:


Η κυβέρνηση δεσμεύεται να αξιοποιήσει το πόρισμα της Επιτροπής για τη Μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον χαιρετισμό του στην πρώτη σύσκεψη της Επιτροπής για τη Μελέτη των Οικονομικών της Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή των υπουργών Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και Επικρατείας, Χριστόφορου Βερναρδάκη, είπε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα αξιοποιήσει το πόρισμα της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι δεσμεύεται εξίσου, αξιοποιώντας το πόρισμα αυτό, σε διάστημα τριών ετών να "κλείσει την ψαλίδα" μεταξύ της σημερινής κατάστασης και του κοινά αποδεκτού επιπέδου λειτουργίας της Εκπαίδευσης αλλά και στην συνέχιση της προσπάθεια ανατροπής της καθοδικής πορείας στην οποία μπήκε η Εκπαίδευση στη χώρα μας κυρίως τα χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων. (αναλυτικά)


Τ. Πετρόπουλος: Επανήλθε στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας που είχε αποκλειστεί απ' αυτήν
Μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, με θέμα τις «εξελίξεις και προοπτικές στο ασφαλιστικό», ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο νόμος που ψηφίσαμε τον Μάιο, βάζει τα πράγματα σε μία βάση δίκαιης αντιμετώπισης και επαναφέρει στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της χώρας που είχε αποκλειστεί απ' αυτήν». Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αυτό επιτυγχάνεται με το ύψος της εισφοράς, που συνδέεται πλέον με το καθαρό εισόδημα. (αναλυτικά)

Π. Πολάκης: Με «ραβασάκια» του Αδώνιδος και του διευθυντή του γραφείου του οι προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ
Αναφερόμενος στα «ραβασάκια» με τα οποία γίνονταν οι διορισμοί στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Π. Πολάκης ανέφερε μιλώντας στο Κόκκινο 105,5, ότι τα στοιχεία για τον πρώην υπουργό Υγείας της ΝΔ, τη σύζυγό του και τον διευθυντή του γραφείου του «είναι τόσο καιρό στον εισαγγελέα και δεν ολοκληρώνεται η διαδικασία...» (αναλυτικά)
Ποια θέματα ρυθμίζει το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή - Εγκρίθηκε και το άρθρο για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας
Ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, το νομοσχέδιο «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις» το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή - Το άρθρο 29 του νομοσχεδίου «Τροποποιήσεις του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας», αναφορικά με τη διαδικασία κτήσης ελληνικής ιθαγένειας από ανήλικο αλλοδαπό λόγω φοίτησης σε σχολείο που ακολουθεί το υποχρεωτικό ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και διδασκαλίας, σύμφωνα με τις λοιπές οριζόμενες προϋποθέσεις, ψηφίστηκε επίσης κατά πλειοψηφία. (αναλυτικά)

«Ο κ. Μητσοτάκης ανταποκρίθηκε στην παρότρυνση για δημοκρατικό διάλογο, κάλλιο αργά παρά ποτέ»
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει αξιοποιήσει τη δυνατότητα επί 15 μήνες τη δυνατότητα να καταθέσει ερώτηση στον πρωθυπουργό, όπως ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Βουλής, κατά την "Ώρα του Πρωθυπουργού".

«Άριστη» ταχύτητα!

Όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό έγγραφο της κατάθεσης της ερώτησης της Ν.Δ., όπου αναγράφεται η ώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει άριστη ταχύτητα! Λίγα λεπτά μετά την αναφορά του προέδρου τις Βουλής, στις 11:20 π.μ. κατέθεσε την πρώτη της ερώτηση για την "Ώρα του Πρωθυπουργού" μετά από 15 μήνες. (αναλυτικά)

 
Σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης για τα «μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής με αφορμή την ανάρτηση σε δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου για τα «μέτρα θεραπείας ατόμων που απαλλάσσονται από την ποινή λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής», επισημαίνει ότι ο παρωχημένος μακροχρόνιος εγκλεισμός των ατόμων που έχουν ποινική εμπλοκή και αντιμετωπίζουν ψυχικές και διανοητικές διαταραχές σε κλειστές μονάδες καταργείται και στη θέση του θεσπίζονται σύγχρονα μέτρα, που εγγυώνται το θεραπευτικό αποτέλεσμα. Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο τροποποιείται το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ποινικής μεταχείρισης των αδικοπραγούντων ψυχικά ασθενών ατόμων (άρθρα 38 - 41 και 69 - 70 του Ποινικού Κώδικα). (αναλυτικά)

20170210_125254.jp

Οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν τις επιπλέον αποζημιώσεις
Τη διαβεβαίωση ότι η αντικατάσταση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου του ΑΔΜΗΕ θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματισθεί έδιναν σήμερα αρμόδιες πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Όπως τόνιζαν οι αντικαταστάτες τους έχουν ήδη επιλεγεί και η διαδικασία θα κλείσει στις αρχές της ερχόμενη εβδομάδας. (αναλυτικά)

ΚΕΕΛΠΝΟ: Με πληρότητα και μεθοδολογική επάρκεια η επιτήρηση της γρίπης, τίποτα δεν αποκρύπτεται και τίποτα δεν παραποιείται
«Τίποτα δεν αποκρύπτεται, και τίποτα δεν παραποιείται», αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ, με αφορμή ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για «πλημμελή επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου», χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ανεύθυνες και συκοφαντικές» τις ανακοινώσεις για την πορεία της γρίπης κατά τη φετινή περίοδο και την επιτήρησή της στη χώρα μας. (αναλυτικά)

Θ. Μητράκος: Οι τράπεζες δεν θα χρειαστούν τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση
Αισιόδοξος αλλά εφικτός ο στόχος για μείωση των κόκκινων δανείων κατά 40 δισ. έως το 2019. (αναλυτικά)
 
Η ΑΔΑΕ για τις καταγγελίες του ΚΚΕ για «περίεργες συνακροάσεις»
Οι κλήσεις πραγματοποιούνταν ταυτόχρονα προς δύο ή περισσότερα από τα παραπάνω γραφεία του Κόμματος, ενεργοποιώντας την υπηρεσία τηλεφωνικής συνδιάσκεψης. Πρακτικά, δηλαδή, συνέδεαν την ίδια στιγμή τα γραφεία του ΚΚΕ μεταξύ τους. Αυτές οι κλήσεις φαίνονται να προέρχονται από 13 διαφορετικές χώρες, γεγονός που όπως σημειώνει η ΑΔΑΕ, ενισχύει την ένδειξη ότι έχει χρησιμοποιηθεί η τεχνική της «παραποίησης προέλευσης τηλεφωνημάτων». (αναλυτικά)

Πιλοτικό πρόγραμμα κατάρτισης αποφοίτων ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο
Ένα πρόγραμμα κατάρτισης σε επιχειρήσεις του Τουριστικού κλάδου σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τη DEKRA Αkademie GmbH υλοποιεί πιλοτικά ο ΟΑΕΔ. Πρόκειται για το Πιλοτικό Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης «Dual 2+1» που απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ της ειδικότητας του Τεχνίτη Μαγειρικής Τέχνης. (αναλυτικά)

Συστάσεις από το υπουργείο Οικονομίας για την αποφυγή παραπλάνησης των υποψήφιων επενδυτών
Να αποφεύγουν οι επιχειρηματίες, κάθε επαφή ή συναλλαγή, με επιτήδειους που φέρονται ως εκπρόσωποι συνεργαζόμενων εταιρειών του υπουργείου Οικονομίας και οι οποίοι ζητούν προκαταβολικά, χρηματικά ποσά για υποβολή αιτήσεων σε δράσεις του ΕΣΠΑ. (αναλυτικά)

«Γαλάζιες κοπάνες» στην ΟΣΥ
Συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΚΕ έπαιρνε τα χρήματα της συνδικαλιστικής άδειας από την ΟΣΥ και, αντί να επιτελεί τα καθήκοντά του, δούλευε αλλού. (αναλυτικά)

Θα δοθούν 19,6 δισ. ευρώ από ΕΕ για τον αγροτικό-κτηνοτροφικό τομέα τα επόμενα 4 χρόνια
Σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στην Ελλάδα τα επόμενα τέσσερα χρόνια από κοινοτικά κονδύλια για τον πρωτογενή τομέα. (αναλυτικά)

Ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των πληρωμών τους οι τευτλοπαραγωγοί
Ικανοποιημένοι με την εξέλιξη των πληρωμών τους, αν και οι διαδικασίες κινούνται ελαφρά βαραδύτερα από ό,τι θα επιθυμούσαν, δηλώνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τευτλοπαραγωγοί της χώρας, στους λογαριασμούς των οποίων πιστώνονται σήμερα 4 εκατ. ευρώ για την παραγωγή του 2016 και θα έχουν να λαμβάνουν άλλα 3 εκατ. ευρώ, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρός τους για την Κεντρική Μακεδονία, Παύλος Μπογιαννίδης. (αναλυτικά)

Η ΓΓΙΦ για την απαγόρευση των αποκριάτικων στολών που ενισχύουν σεξιστικά στερεότυπα
Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει και συντάσσεται με την απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας για απαγόρευση της εμπορικής προβολής προϊόντων σεξιστικού περιεχομένου, όπως αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας σε καταστήματα και ιστοσελίδες αποκριάτικων στολών. (αναλυτικά)

Με το 5ο αντιπλημμυρικό έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής στο Μαρούσι, η συνολική χρηματοδότηση στα 13.088.900 ευρώ
Την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων στον Αγ. Θωμά Αμαρουσίου, περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, όμορη χώρων υπερτοπικής χρήσης (ΟΑΚΑ, Εμπορικά Κέντρα, Νοσοκομεία), συνολικού προϋπολογισμού 1.720.000 ευρώ, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής μετά την εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, Γιώργου Καραμέρου. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.