6 Φεβ 2017

Στον Εισαγγελέα οι πρώτοι 100 «καλοί καταθέτες» από την λίστα Μπόργιανς

- Έχει προχωρήσει και η δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων για 24 από αυτούς
- Χαρακτηριστικά παραδείγματα όσων έχουν ανακαλύψει οι οικονομικοί εισαγγελείς

Στους πρώτους που καλούνται, περιλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι και συνταξιούχοι του Δημοσίου. Ανάμεσά τους και φορολογούμενος που δηλώνει "ανεπάγγελτος", και εμφανίζει καταθέσεις 7 εκατ. ευρώ. Συνταξιούχος που δήλωσε στην εφορία, μέσα σε 12 χρόνια, συνολικά 477 χιλιάδες ευρώ είχε καταθέσεις 1,9 εκ. ευρώ.
   Ενώπιον του Οικονομικού Εισαγγελέα θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες δεκάδες καταθέτες της UBS, που περιλαμβάνονται στην «λίστα Μπόργιανς», προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.
   Για την υπόθεση έχουν ήδη σταλεί οι πρώτες 100 κλήσεις σε ελεγχόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου για τα κακουργήματα του ξεπλύματος και της φοροδιαφυγής, ενώ υπενθυμίζεται ότι έχει προχωρήσει και η δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων για 24 από αυτούς.
   Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα όσων έχουν ανακαλύψει οι οικονομικοί εισαγγελείς, αποτελεί η περίπτωση ενός ατόμου που σήμερα δηλώνει ανεπάγγελτος και την περίοδο 2000-2012 διατηρούσε καταθέσεις ύψους 7.000.000 εκατομμυρίων ευρώ! Σε άλλη περίπτωση, για την ίδια ελεγχόμενη περίοδο έμπορος ετοίμων ενδυμάτων δήλωνε εισοδήματα ύψους 838.000 ευρώ και είχε στην UBS 5.300.000 ευρώ.
   Πραγματικός... κροίσος προέκυψε κι ένας συνταξιούχος, ο οποίος, μέσα σε δώδεκα χρόνια, είχε δηλώσει συνολικά 477.000 ευρώ από τα οποία "κατάφερε" να κάνει κομπόδεμα στην Ελβετική τράπεζα που έφτανε το 1,9 εκατομμύρια ευρώ!
   Επίσης:
   * Συνταξιούχος με 1.150.000 δηλωθέντα εισοδήματα είχε καταθέσεις 5,2 εκατομμυρίων
   * Γιατρός που δήλωνε 1,5 εκατομμύριο είχε καταθέσεις 5,5 εκατομμύρια ευρώ.
   * Δικηγόρος με δηλωθέντα εισοδήματα 800.000 είχε στην UBS 3,5 εκατομμύρια
   Οι ελεγχόμενοι, που ξεπερνούν τις 10.000 έχουν λάβει ειδοποιήσεις να περάσουν από το ταμείο για να αποφύγουν την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους. Το όφελος του Δημοσίου σε "ζεστό" χρήμα, αν τελικά δεχτούν να πληρώσουν τους φόρους που τους αναλογούν, εκτιμάται σε 80-100 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.