5 Ιαν 2017

Παραδίδονται τον επόμενο μήνα τα τμήματα Καμπή-Πέρδικα και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο της Ιονίας οδού

Τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου δίνονται στην κυκλοφορία και τα τελευταία τμήματα: Αντίρριο-Γαβρολίμνη, Αμφιλοχία-Κομπότι και η σύνδεση με την Εγνατία Οδό

   Με ταχύτατο ρυθμό προχωρούν τα έργα σε αυτοκινητόδρομους σε όλη τη χώρα κι έτσι, μέσα στο 2017, ολοκληρώνονται μια σειρά από οδικές αρτηρίες και δίνονται στην κυκλοφορία.
  Μετά την παράδοση του τμήματος Κουβαράς-Αμφιλοχία που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν λίγες ημέρες, μέσα στους επόμενους 3 μήνες -και αυτό ενδιαφέρει περισσότερο τους Ηπειρώτες, που για τόσα χρόνια το περιμέναμε- ολοκληρώνεται η Ιόνια οδός, αλλά και η Ολυμπία οδός, που και αυτή ενδιαφέρει ιδιαίτερα τη Δυτική Ελλάδα, σταδιακά ολοκληρώνεται μέχρι τον Οκτώβριο, με το πρώτο τμήμα να παραδίδεται σε λίγες εβδομάδες.
   Σύμφωνα, λοιπόν, με τις εξαγγελίες του υπουργείου Υποδομών, έχουμε και λέμε:
   Η αρχή θα γίνει σε λίγες εβδομάδες στην Ολυμπία Οδό, με την παράδοση του τμήματος Κιάτο-Ξυλόκαστρο μήκους 14 χλμ, που θα μειώσει ακόμα περισσότερο τα εργοτάξια στον αυτοκινητόδρομο. 
   Μέσα στον Φεβρουάριο, στην Ιόνια Οδό, θα παραδοθούν τα τμήματα Καμπή-Πέρδικα και Γαβρολίμνη-Κεφαλόβρυσο. Με αυτές τις παραδόσεις θα μείνει λιγότερο από το 50% του δρόμου σε κατασκευή.
   Τέλος Μαρτίου-αρχές Απριλίου θα παραδοθεί το τμήμα Ευαγγελισμός-Σκοτίνα, που περιλαμβάνει την Παράκαμψη Τεμπών και Πλαταμών. Θα λειτουργήσει η Μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6 χλμ και μαζί άλλες 2 σήραγγες, 2 και 3 χλμ αντίστοιχα.
   Την ίδια περίοδο θα λειτουργήσει στην Ολυμπία Οδό το τμήμα Ξυλόκαστρο-Κόμβος Ρίου, που θα περιλαμβάνει "ελλείψεις" 8 χλμ που θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο.
   Την ίδια χρονική περίοδο πρεμιέρα θα κάνει και ο αυτοκινητόδρομος Ε65 στο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Τα πρώτα 20-22 χλμ θα είναι μάλλον με μία λωρίδα και τα υπόλοιπα 55 χλμ πλήρης άνετος, αυτοκινητόδρομος.
   Τέλος, μαζί με τους υπόλοιπους, θα δοθούν στην κυκλοφορία και τα τελευταία τμήματα της Ιόνιας Οδού: Αντίρριο-Γαβρολίμνη, Αμφιλοχία-Κομπότι, και η σύνδεση με την Εγνατία Οδό.
   Η ολοκλήρωση όμως των οδικών έργων δεν σταματά εδώ. Μέσα στο έτος θα έχουμε σειρά εγκαινίων σε πολλούς αυτοκινητόδρομους, με έμφαση τη Κεντρική Μακεδονία.
   Θα έχουμε:
   - Την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Θεσσαλονίκη-Κασσανδρεία καθώς θα δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Μουδανιά-Ποτίδαια το καλοκαίρι. Θα μείνει 1 χλμ δρόμου στην περιοχή της Ποτίδαιας που θα κατασκευαστεί μελλοντικά.
   - Επίσης, σε φάση ολοκλήρωσης είναι και το οδικό έργο Πατρίδα-Νάουσα, που παρουσιάζει καθυστερήσεις που ξεπερνούν τα 5 χρόνια.
   - Εγκαινιολόγιο έχουμε σε πολλούς κάθετους της Εγνατίας Οδού: Θα ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας μήκους 96 χλμ., μετά από πολλά χρόνια εργασιών.
   - Θα ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή μήκους 72 χλμ.
   - Θα ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Κομοτηνή-Σύνορα μήκους 23 χλμ.
   - Θα ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας Αρδάνιο-Ορμένιο μήκους 124 χλμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.