23 Ιαν 2017

Νέα τμήματα της Ιόνιας Οδού φέρνει ο Φεβρουάριος - Ποια αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία

Μετά από δέκα χρόνια λοιπόν, μεγάλη καθυστέρηση και πολλές παλινωδίες, η Ιόνια οδός γίνεται πραγματικότητα


   Δύο ακόμη τμήματα της Ιόνιας Οδού αναμένεται να φέρει ο Φεβρουάριος, δίνοντας έτσι ακόμη μεγαλύτερη ανάσα, σε Ήπειρο, Αιτωλοακαρνανία αλλά και Λευκάδα!
   Οι εργασίες προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς και όλα δείχνουν ότι ο επόμενος μήνας θα φέρει περισσότερη... Ιόνια στην καθημερινότητα των οδηγών και θα τους απαλλάξει από τη σημερινή ταλαιπωρία στην ονομαζόμενη και εθνική καρμανιόλα, εθνική οδό Ιωαννίνων-Αντιρρίου.
   Το πρώτο τμήμα που ετοιμάζεται εντατικά είναι από την Γαβρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο, μήκους 33 χιλιομέτρων. Μαζί με το τμήμα αυτό αναμένεται να λειτουργήσει και ο μετωπικός σταθμός διοδίων της Κλόκοβας, αμέσως μετά την σήραγγα με κατεύθυνση προς τα Ιωάννινα.
   Το δεύτερο τμήμα που αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία είναι στην Ήπειρο και πρόκειται για το κομμάτι από την Καμπή της Άρτας μέχρι την Σκλίβανη, καθώς λύθηκε εδώ και μερικές βδομάδες το πρόβλημα της απαλλοτρίωσης έκτασης στον Γυμνότοπο και συμπληρώνονται τα πενήντα μέτρα αυτοκινητόδρομου που υπολείπονταν για την ολοκλήρωση.
   Έτσι, για το τέλος Μαρτίου, ίσως και λίγο αργότερα, θα μείνουν τα «άκρα» ουσιαστικά του οδικού άξονα, δηλαδή στα νότια, το τμήμα από το Αντίρριο μέχρι τη σήραγγα της Κλόκοβας, ενώ στο βόρειο άκρο, το τμήμα από το Αβγό μέχρι τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, καθώς επίσης και το τμήμα στο Μενίδι.
   Μετά από δέκα χρόνια λοιπόν, μεγάλη καθυστέρηση και πολλές παλινωδίες, η Ιόνια οδός γίνεται πραγματικότητα.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.