17 Ιαν 2017

Επιτέλους, απόφαση - ανάσα για χιλιάδες εργαζόμενους του Μαρινόπουλου

Προς επαναπροσδιορισμό η συμφωνία για να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα

   Εκδόθηκε επιτέλους η απόφαση για τη συμφωνία εξυγίανσης της Μαρινόπουλος, που ανοίγει τον δρόμο εξαγοράς από τον όμιλο Σκλαβενίτη και διασφαλίζει χιλιάδες εργαζόμενους, αλλά η καθυστέρηση δημιουργεί ορισμένα νομικά προβλήματα για τη θεραπεία των οποίων γίνεται αγώνας δρόμου, ήδη από χθες το πρωί, που εκδόθηκε η απόφαση.
   Ικανοποίηση από την έκδοση της απόφασης στην κυβέρνηση που, δια του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη, διαμήνυσε ότι «θα στηρίξει κάθε υγιή προσπάθεια που συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναθέρμανση της οικονομίας».
   «Η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Mαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και την σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών... Επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος με την απόφασή της η ελληνική Δικαιοσύνη. Είναι μία μέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Την συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς μου» αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος μετόχων της Μαρινόπουλος ΑΕ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου για την επιχείρηση.

 Προς επαναπροσδιορισμό οδεύει η συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου
   Η 14η Φεβρουαρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους
   Προς επαναπροσδιορισμό οδεύει η συμφωνία Σκλαβενίτη – Μαρινόπουλου, με στόχο την αντιμετώπιση των ζητημάτων διευρυμένης ενδιάμεσης χρηματοδότησης που προκύπτουν μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης με την οποία εγκρίνεται η σχετική συμφωνία.
   Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές που είναι σε γνώση του θέματος, το γεγονός ότι η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε μια μέρα μετά από ό,τι προέβλεπε η συμφωνία με τις τράπεζες εγείρει σοβαρά θέματα επαναπροσδιορισμού πλευρών της συμφωνίας, που αφορούν κυρίως τη διεύρυνση της λεγόμενης ενδιάμεσης χρηματοδότησης.
   Ειδικότερα, επεσήμαιναν την ύπαρξη ερωτημάτων σχετικά με την πληρωμή των εργαζομένων τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τον Ιανουάριο και της πλευράς που θα επωμιστεί το κόστος αυτής της χρηματοδότησης.
   Γι' αυτό τον λόγο οι νομικοί όλων των εμπλεκομένων μερών αναζητούν ήδη από το πρωί της Δευτέρας λύση προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και η συμφωνία να είναι συμβατή με τα δεδομένα που δημιούργησε η καθυστέρηση της δικαστικής απόφασης. Όλοι ωστόσο τονίζουν πως βούληση όλων είναι το γρηγορότερο δυνατόν η υλοποίησή της.
   Υπενθυμίζεται ότι χθες Δευτέρα, εκδόθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία εγκρίνεται το σχέδιο διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ.
   Βάσει της απόφασης αυτής ανάβει το «πράσινο φως» για την έγκριση του σχεδίου διάσωσης της Μαρινόπουλος ΑΕ, κατ' ουσίαν της εξαγοράς της από τον όμιλο Σκλαβενίτη.
   Η 14η Φεβρουαρίου ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση της σχετικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Μνημόνιο που έχει υπογραφεί από τις τράπεζες και τους δύο επιχειρηματικούς ομίλους.
   Τα χρήματα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης έχουν εξαντληθεί με την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων και η πληρωμή του 30% του μισθού του Δεκεμβρίου στους 10.800 εργαζομένους της Μαρινόπουλος ΑΕ είναι επιπλέον έμμεση χρηματοδότηση από τον όμιλο Σκλαβενίτη - καταβλήθηκε από τις εισπράξεις των πωλήσεων οι οποίες δεν αποδόθηκαν -, η οποία δεν προβλεπόταν από καμία συμφωνία και αποτελούσε αποκλειστικά πρωτοβουλία της οικογένειας Σκλαβενίτη, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.