5 Ιαν 2017

Και με πιστοποίηση... Κομισιόν, πλέον, το θράσος και η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης!!!

Συγχαρητήρια της Κομισιόν στην Ελλάδα για την πρωτοφανή απορρόφηση, όταν η αντιπολίτευση μιλά για χαμένους στόχους και κονδύλια

   Πετύχαμε απορρόφηση 11,3%, έναντι στόχου 7%, όταν το 2009 η προηγούμενη επίδοση ήταν μόλις 1,5%, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας σήμερα στο “Κόκκινο 105,5 fm”.
   Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης, που έκανε λόγο για χαμένους στόχους και κονδύλια, πιστοποιήθηκε πλέον και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία έδωσε τα συγχαρητήρια της στην Ελλάδα.
   «Εκπλήσσομαι με το θράσος της αντιπολίτευσης«, είπε ο κ.Χαρίτσης. «Όλη την προηγούμενη περίοδο και ειδικά τους δύο τελευταίους μήνες του 2016, όταν εμείς προσπαθούσαμε σκληρά, με εντατική δουλειά, να πιάσουμε τους στόχους του ΕΣΠΑ 2014-2020, κυρίως η αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιδόταν σε μία ακατάσχετη καταστροφολογία, με συνεχείς ερωτήσεις και ανακοινώσεις, για κονδύλια και στόχους που χάνονται».
   «Περιμέναμε μετά τα επίσημα στοιχεία που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, θα ήταν πιο σοβαρή. Δυστυχώς διαψευστήκαμε», συνέχισε, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία είναι συντριπτικά, καθώς η απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ 2014-2020 ξεπέρασε το 11%, όταν ο συμφωνημένος στόχος ήταν το 7% της προκαταβολής του προγράμματος, ή 1,6 δισ. ευρώ».
   Επανέλαβε μάλιστα ότι πρόκειται για την καλύτερη επίδοση για τη χώρα σε αντίστοιχο σημείο προγράμματος. Ενδεικτικά, για το ΕΣΠΑ 2007-2013, το 2009 η απορρόφηση ήταν μόλις στο 1,5%. «Φτάσαμε στο 11,3%, όλοι μπορούν να αντιληφθούν το μέγεθος της διαφοράς, αλλά και της ανευθυνότητας της αντιπολίτευσης, το πιστοποιεί η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τα συγχαρητήριά της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.