28 Ιαν 2017

Ο Μητσοτάκης τορπιλίζει και ελπίζει σε ναυάγιο, φανερώνοντας την πολιτική του φύση

Αδιαφορώντας για το συμφέρον της χώρας και την προοπτική εξόδου από την κρίση, δηλώνει "έτοιμος" να αναλάβει το "βάρος δύσκολων αποφάσεων", δηλαδή των μέτρων που ζητεί το ΔΝΤ!

   Σε ναυάγιο της διαπραγμάτευσης για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, η οποία θα εμπεδώσει την κοινωνικοπολιτική σταθερότητα και θα ενισχύσει την προοπτική εξόδου από την πολύχρονη καταστροφική κρίση, επενδύει με απροκάλυπτο τρόπο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
   Αντί να τοποθετηθεί έναντι των παράλογων αξιώσεων, πρωτίστως του ΔΝΤ, για νομοθέτηση προληπτικών μέτρων και για μετά (2018) το τέλος του προγράμματος, βγήκε, μια ημέρα μετά το Eurogroup και ενώ η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, και ζήτησε «εκλογές τώρα», δηλαδή πριν από το κλείσιμο της αξιολόγησης. Φρόντισε δε να στείλει και μήνυμα στους δανειστές ότι είναι «έτοιμος... να αναλάβει το βάρος των δύσκολων αποφάσεων», ήτοι να ικανοποιήσει όλες τις αξιώσεις τους!

 Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού για τις δηλώσεις Μητσοτάκη:
   "Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει δύο φορές τη μέρα ότι είναι «έτοιμος». Το κάνει είτε για να επαναβεβαιώσει τα διαπιστευτήρια υποταγής του στους θεσμούς, ότι δηλαδή ο ίδιος θα υλοποιήσει τα πάντα «και ακόμα περισσότερα», όπως έχει δηλώσει, είτε για να πείσει τον εαυτό του. Ωστόσο, αντί να ποντάρει για ακόμα μία φορά στην καταστροφή και να υπεκφεύγει, αφού ομολογεί ότι «σημασία έχει σήμερα να βρεθεί λύση», καλό θα είναι επιτέλους να πάρει ξεκάθαρη θέση: Καλεί την κυβέρνηση να δεχθεί τα παράλογα μέτρα ύψους 4,5 δις. ευρώ που ζητά το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος;
   Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη μια διεθνών διαστάσεων αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και του ΔΝΤ με επίκεντρο το ελληνικό πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης – όπως και οι ακραίοι των δανειστών - επιρρίπτει ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία τηρεί κατά γράμμα τόσο τους στόχους του προγράμματος, όσο και τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό. Ταυτόχρονα, ενώ άπαντες στο Eurogroup αναγνωρίζουν επισήμως την εξαιρετική πορεία των οικονομικών δεικτών και εσόδων, έρχεται να επαναφέρει – εξυπηρετώντας ποιόν άραγε; - τα ανυπόστατα σενάρια εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.
   Για μια ακόμη φορά ο κ. Μητσοτάκης φανερώνει την πολιτική του φύση. Από τη μία πλευρά η εμμονή του στην καταστροφολογία και από την άλλη η ανερυθρίαστη προθυμία του να υλοποιήσει την πιο ακραία και αντικοινωνική πολιτική. Όπως λοιπόν θα μείνουν στα χαρτιά οι ακραίες απαιτήσεις του ΔΝΤ, έτσι θα μείνουν στα χαρτιά και τα λογύδρια του κ. Μητσοτάκη, ως κακή υπενθύμιση ενός χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος που αρνείται να συμβιβαστεί με την ιστορική του ήττα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.