22 Ιαν 2017

Αυτοαναιρούνται...

Επειδή η Ν.Δ. θέλει να δείχνει το δέντρο, δεν σημαίνει ότι η κοινωνία δεν βλέπει το δάσος

   Επί μήνες, τόσο ο πρόεδρος της Ν.Δ. όσο και άλλα κορυφαία στελέχη απέλυαν δημοσίους υπαλλήλους, βαφτίζοντάς τους άλλοτε “παράνομες μονιμοποιήσεις” και άλλοτε “λίπος”. Όταν άκουσαν όμως τον θόρυβο από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι θέσεις τους, προσπάθησαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Ενδεικτικά να θυμίσουμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, που έβλεπε δήθεν παράνομα μονιμοποιηθέντες συμβασιούχους, ωστόσο παρέπεμπε την απόλυσή τους σε μελλοντικές δικαστικές αποφάσεις.
   Ο αγώνας αυτός αποδείχθηκε ατελέσφορος μιας και οι επόμενες... δράσεις της Ν.Δ. επιβεβαίωσαν ότι βασική επιδίωξή της ήταν και παραμένει οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, ως η εύκολη λύση στις περικοπές. Η ένταξη του Θ. Σκυλακάκη και της Δράσης στη Ν.Δ. αν μη τι άλλο, αυτό μαρτυρά, αφού δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ζητούσε να απολυθεί το 10% των δημοσίων υπαλλήλων.
   Το ίδιο αποτυχημένη αποδείχθηκε αυτή την εβδομάδα και η διαρκής προσπάθεια του αρχηγού της Ν.Δ. να διαμορφώσει ένα διαφορετικό προφίλ στα ζητήματα πολυφωνίας και αξιοκρατίας. Από την πρώτη ημέρα που εκλέχθηκε ο Κ. Μητσοτάκης έχει επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στη σημερινή κυβέρνηση, κατηγορώντας την άλλοτε ότι διορίζει κομματικούς στρατούς, καταπατώντας κάθε έννοια αξιοκρατίας και άλλοτε ως διώκτη της πολυφωνίας.
   Όμως, όταν κλήθηκε να συμβάλει σε μια διακομματική προσπάθεια διάσωσης των συγκροτημάτων Τύπου με ένα συνολικό σχέδιο και όχι με τις αδιαφανείς και επιλεκτικές διασώσεις μέσω θαλασσοδανείων του παρελθόντος, αρνήθηκε επιτακτικά. Αποδεικνύοντας ότι στο μέτωπο της πολυφωνίας που θέλει χωράνε μόνο όσοι τον υποστηρίζουν πολιτικά.
   Με αντίστοιχο τρόπο αυτοαναιρέθηκαν και στο ζήτημα της περίφημης αριστείας. Η εντατική προπαγάνδα περί... αριστείας και “αξιοκρατίας” πήγε περίπατο μέσα σε λίγες ώρες, όταν έγινε γνωστό ότι ο Κ. Μητσοτάκης τοποθέτησε σε θέση κλειδί το γαλάζιο στέλεχος που είχε καθαιρέσει ο ίδιος μετά την αποκάλυψη ότι ήταν πρωταγωνιστής της λαθροχειρίας στις εκλογές της ΑΔΕΔΥ.
   Μέσα από τις τρεις αυτές πολιτικές κινήσεις, σε τομείς μάλιστα χαρακτηριστικούς για το “νέο” ήθος που θέλει να χτίσει επικοινωνιακά η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποδείχθηκε πόσο βαθιά ριζωμένες είναι οι παλαιοκομματικές πρακτικές και αντιλήψεις στη Ν.Δ.
   Όμως, επειδή η Ν.Δ. θέλει να δείχνει το δέντρο, δεν σημαίνει ότι η κοινωνία δεν βλέπει το δάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.