21 Ιαν 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

Άλαλα τα χείλη...


   Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η ορκωμοσία Τραμπ, οι δηλώσεις Σόιμπλε περί ΔΝΤ, η τραγωδία στο ξενοδοχείο της Ιταλίας που χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα, η μήνυση του χρυσαυγίτη Λαγού κατά της Τατιάνας Στεφανίδου...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές απ' αυτές:

Λ. Κρέτσος: Ως έξι άδειες υψηλής ευκρίνειας με ορόσημο το 2020 και την είσοδο στην 5G κινητή
Τα περί 8, 15 ή... άπειρων αδειών είναι είτε ψευδή είτε αποδεικνύουν το βαθμό ασχετοσύνης στους κομματικούς βραχίονες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είπε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτ. Κρέτσος Στο Κόκκινο και τους Π. Αγγελόπουλο και Γ. Τραπεζιώτη. Μέχρι την είσοδο στην 5G κινητή το 2020 το φάσμα «χωράει» ως έξι άδειες υψηλής ευκρίνειας, όπως υπογράμμισε. (αναλυτικά)

Δέσμευση του Α. Ξανθού για αύξηση κλινών ΜΕΘ και κριτήρια για να μην παρακάμπτονται οι λίστες
Η αύξηση της «χωρητικότητας» του ΕΣΥ σε κλίνες ΜΕΘ/ΜΕΝΝ και ο περιορισμός του φαινομένου της λίστας αναμονής -ειδικά στο λεκανοπέδιο όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα- σε περιόδους έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων και της εποχικής γρίπης, αναμένεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης γιατρών και νοσηλευτών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. (αναλυτικά)

«Δράση» και αντίδραση στη Ν.Δ.: Από τον Σκυλακάκη... στη Χάρυβδη
Η προσχώρηση της Δράσης, του Θεόδωρου Σκυλακάκη, στη ΝΔ έχει προκαλέσει συζητήσεις και αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. (αναλυτικά)

«Μέσω ΑΣΕΠ και με την προβλεπόμενη μοριοδότηση η μονιμοποίηση συμβασιούχων»
Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης περιλαμβάνεται ακόμα η προετοιμασία ώστε το νέο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων να αρχίσει κανονικά στις 15 Απριλίου όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. (αναλυτικά)

ΚΥΣΟΙΠ: Εθνική στρατηγική καταπολέμησης της διαφθοράς και της διαπλοκής στις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες
Την εθνική στρατηγική για τις δημόσιες συμβάσεις και προμήθειες αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.) το οποίο συνήλθε σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, υπό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη. (αναλυτικά)

Ρ. Αντωνοπούλου: Ξεκινούν τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας για 274 δήμους - Θα ωφεληθούν 23.000 άνεργοι
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η έναρξη καταγραφής των ανέργων που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας 274 δήμων. (αναλυτικά)

«Ένα τέτοιο αντικείμενο μπορεί να σε αφήσει στον τόπο» είπαν οι μάρτυρες αστυνομικοί
Οι μάρτυρες αστυνομικοί Ελευθέριος Καρδάμης και Πέτρος Παναγιωτίδης παρουσίασαν αντιφάσεις στις καταθέσεις τους, αλλά ομονόησαν σε ένα πράγμα: το αντικείμενο (κοντάρι με μεταλλική απόληξη) που βρέθηκε στα γραφεία της Χρ. Αυγής στο Πέραμα το απόγευμα της 13/9/2013 “μπορούσε να αφήσει κάποιον στον τόπο”.
Τρεις μάρτυρες αστυνομικοί κατέθεσαν σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής στα πλαίσια διερεύνησης της δολοφονικής επίθεσης στους κομμουνιστές συνδικαλιστές στο Πέραμα. (αναλυτικά)

Γ. Σταθάκης: Κοινή στρατηγική η Ελλάδα να αποτελέσει ενεργειακό κόμβο
«Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ενεργειακός κόμβος, αξιοποιώντας τόσο τη γεωπολιτική όσο και τη γεωγραφική της θέση», τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. (αναλυτικά)

Η πλειονότητα των εργαζομένων στα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων έχει αναλάβει ήδη καθήκοντα, σύμφωνα με στοιχεία των δήμων
Στις θέσεις του είναι περίπου το 65% των εργαζομένων του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που προβλέπεται για τα κέντρα φιλοξενίας των προσφύγων σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με στοιχεία των δήμων, οι οποίοι έχουν την ευθύνη για την τοποθέτηση των ωφελουμένων και την πιστοποίηση της απασχόλησής τους. (αναλυτικά)

Έσπασε τα κοντέρ των αφίξεων ο ελληνικός τουρισμός το 2016
Έσπασε όλα τα ρεκόρ των αφίξεων εφέτος ο ελληνικός τουρισμός, με το κοντέρ να ξεπερνάει τα 27,5 εκατομμύρια των τουριστών που επισκέφτηκαν για διακοπές την Ελλάδα το 2016. (αναλυτικά)

Παράταση για τον νέο αναπτυξιακό νόμο: Ηλεκτρονικοί φάκελοι τεκμηρίωσης μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 20/2
Το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ανακοινώνει ότι παρατείνεται έως τις 30 Ιανουαρίου 2017, η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στα δύο καθεστώτα του Αναπτυξιακού νόμου 4399/2016, «Γενική Εππιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ». (αναλυτικά)

Στη δεύτερη θέση η Περιφέρεια Αττικής στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων
Επειδή ορισμένοι σπεύδουν να παραπληροφορήσουν για να δημιουργήσουν εντυπώσεις, «χειραγωγώντας» τους αριθμούς, η Περιφέρεια Αττικής παρατηρεί ότι βρίσκεται στη δεύτερη θέση της απορροφητικότητας ευρωπαϊκών κονδυλίων, όπως άλλωστε προκύπτει και από τον σχετικό πίνακα με απόλυτα ποσά, (τέλη Δεκεμβρίου 2016). (αναλυτικά)

Λειτουργία πιλοτικής τάξης μαθητείας στην Περιφέρεια Κρήτης
Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με στόχο να προσφέρει στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ μία εναλλακτική και ασφαλή διαδρομή εισόδου στην αγορά εργασίας, υλοποιεί το θεσμό του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.