20 Ιαν 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου

"Μυωπικά" δελτία ειδήσεων


   Τα δελτία ειδήσεων μονοπώλησαν η τραγωδία στο ξενοδοχείο της Ιταλίας που χτυπήθηκε από χιονοστιβάδα, ο ΔΟΛ και ο Βασίλης Μουλόπουλος, η διαπραγμάτευση και το ΔΝΤ, το κυπριακό και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Ενέργειας και Δράσης για το Κλίμα, Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές απ' αυτές:

Κανένας «άριστος» δεν χάνεται στη ΝΔ: «Γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων» αναλαμβάνει ο εμπλεκόμενος στην λαθροχειρία στην ΑΔΕΔΥ
Ο Βασίλης Σπανάκης, που είχε δώσει σε άλλον την ταυτότητά του για να ψηφίσει στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, ορίστηκε σήμερα γραμματέας Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της ΝΔ από τον φανατικό οπαδό της «αριστείας», Κυρ. Μητσοτάκη!  (αναλυτικά)

Σημαντική υπέρβαση των εσόδων 1,8 δισ ευρώ για το 2016 καταγράφουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Σημαντική υπέρβαση, τόσο των αρχικών, όσο και των αναθεωρημένων στόχων του Προϋπολογισμού, παρουσίασαν τα δημόσια έσοδα το 2016 επιβεβαιώνοντας την θετική πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών. (αναλυτικά)

Μαξίμου προς Τόμσεν: «Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις "επιτυχημένες" προβλέψεις»
Με σκωπτικό τρόπο σχολιάζουν κύκλοι της κυβέρνησης την εκτίμηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, ότι θα χρειαστούν 21 χρόνια για να επιστρέψει η ανεργία στην Ελλάδα στα προ κρίσης επίπεδα.
Υπενθυμίζοντας τις λανθασμένες εκτιμήσεις που είχε κάνει και κατά το παρελθόν, όπως όταν προέβλεπε ανάπτυξη και αντί αυτού υπήρξε ύφεση 9%, οι κυβερνητικοί κύκλοι σχολιάζουν: «Του ευχόμαστε να συνεχίσει τις "επιτυχημένες" προβλέψεις». «Κι αν θέλει, ας γράψει κι ένα μπλογκ», προσθέτουν στο ίδιο σκωπτικό πνεύμα.

Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου στις ομοφοβικές δηλώσεις Γιακουμάτου
«Στην τηλεόραση, η οποία μπαίνει στο σπίτι μέσα, όλα τα παραδείγματα, το 90%, που είναι επιτυχημένα είναι ομοφυλοφιλικά», είπε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και συνέχισε: «Όταν το παιδί βλέπει πως ανεβαίνει, ανεβαίνει… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια» - Αναγκάστηκε να πάρει πίσω τις αποκρουστικές δηλώσεις του μετά την κατακραυγή. (αναλυτικά)

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Να θεωρείται δεδομένο ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο
Το υπουργείο τονίζει, πως πρέπει «να θεωρείται δεδομένο, ότι τα παιδιά των προσφύγων θα πάνε σχολείο», και προσθέτει, ότι σε κάθε ανάλογη ενέργεια επιβάλλεται να παρεμβαίνει ο εισαγγελέας. (αναλυτικά)

Φρένο στους παράνομους διορισμούς στο Δημόσιο - εκτός ΑΣΕΠ οι κάτοχοι «πλαστών» πτυχίων
Φραγμό στο φαινόμενο του διορισμού στο Δημόσιο κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών βάζει το υπουργείο Παιδείας αποκλείοντας από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ -κατ’ εφαρμογή του νόμου Γιαννάκου και της επέκτασής του με τον νόμο Φίλη- τα σχολεία που εξέδιδαν τα λεγόμενα «πλαστά» πτυχία και τους αποφοίτους τους από το 1998. (αναλυτικά)

Αλ. Χαρίτσης: Πάνω από 55% το ποσοστό ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ 2014-2020
Υπερβαίνει το 55% το ποσοστό ενεργοποίησης του ΕΣΠΑ2014 – 2020, ενώ η απορρόφηση πόρων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα είναι πάνω από τον στόχο και έχει φτάσει τα 1,6 δισ. ευρώ, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση στη βουλευτή της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη. (αναλυτικά)

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης και των μηνιαίων αποδοχών δείχνει η τάση για το 2017
Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης, των επιχειρήσεων που απασχολούν μισθωτούς καθώς και του μέσου όρου των μεικτών μηνιαίων αποδοχών, καταγράφουν τα στοιχεία του Πληροφοριακού Συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» - Τα στοιχεία αυτά, όπως σημειώνει το υπουργείο Εργασίας, αποτυπώνουν ξεκάθαρα μία θετική δυναμική για το 2017, για πρώτη φορά μετά την έναρξη της κρίσης και δημιουργούν βάσιμες ελπίδες για περαιτέρω βελτίωση. (αναλυτικά)

Π. Σκουρλέτης: 150 χιλιάδες για την αποκατάσταση των ζημιών σε Σκόπελο και Αλόννησο
Υπεγράφη πριν από λίγες μέρες η απόφαση για την εκταμίευση 90 χιλιάδων ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη Σκόπελο και άλλων 60 χιλιάδων ευρώ για την Αλόννησο, τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης από το βήμα της Βουλής. (αναλυτικά)

Τακτικοί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης για την αντιμετώπιση της διαφθοράς
Τακτικοί αιφνιδιαστικοί έλεγχοι μπαίνουν στο επίκεντρο της προτεραιότητας της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης, Μαρίας Παπασπύρου, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά τα φαινόμενα της διαφθοράς στον δημόσιο τομέα. (αναλυτικά)

Κ. Γαβρόγλου: Συγκρότηση επιτροπής που θα μελετήσει τα οικονομικά σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης
Στη συγκρότηση επιτροπής, που θα μελετήσει τα οικονομικά της εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της, με στόχο τα πορίσματα να αποτελέσουν εργαλείο για την κρατική χρηματοδότηση και να καλύπτονται οι ανελαστικές δαπάνες, θα προχωρήσει η κυβέρνηση, όπως έκανε γνωστό, μιλώντας το πρωί στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ο οποίος έκανε επίσης γνωστό ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθεί σχέδιο νόμου για το κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας. (αναλυτικά)

Οδηγίες για τον τρόπο λειτουργίας της λίστας χειρουργείου
Εγκύκλιο για τον τρόπο κατάρτισης, οργάνωσης και λειτουργίας της λίστας χειρουργείου, προκειμένου να ισχύσουν κοινοί κανόνες εφαρμογής της, απέστειλε προς τις διοικήσεις των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. (αναλυτικά)

Τροπολογία για τη δυνατότητα των επί πτυχίω φοιτητών να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν
Τη δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξεταστούν στην εξεταστική περίοδο του χειμερινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, δίνει τροπολογία του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Γαβρόγλου που κατατέθηκε στη Βουλή. (αναλυτικά)

ΓΓΑ: Όχι προνόμια σε αθλητές με πειθαρχικές τιμωρίες για ντόπινγκ
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση για το διορισμό των 156 αθλητών σε θέσεις του δημόσιου τομέα. (αναλυτικά)

Στο εκπτωτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ μπαίνει το Δημόσιο
Θα προπληρώσει την κατανάλωση του επόμενου έτους, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. (αναλυτικά)

Το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για δημοσιεύματα σχετικά με την επάρκεια αίματος
Άμεσα μέτρα αλλά και δομικές αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας αντί για «επικοινωνιακού τύπου αντιδράσεις» ή «επείγουσες εκκλήσεις με προσωρινό μόνο αποτέλεσμα» θα λύσουν τα σχετικά προβλήματα, επισημαίνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας. (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.