10 Ιαν 2017

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα

- Επιβεβαιώνεται η σταθεροποίηση της οικονομίας
- Η τρέχουσα πορεία του δείκτη είναι συνεπής με την πρόβλεψη για ανάκαμψη του ΑΕΠ το 2017

   Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 μηνών διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ).
   Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 94,6 μονάδες, έναντι 92,4 μονάδων τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, επιβεβαιώνοντας τη σταθεροποίηση της οικονομίας, κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.
   Μάλιστα, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, η βελτίωση επιτυγχάνεται παρά τις έντονες φορολογικές πιέσεις σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά και τη συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις σχέσεις με τους δανειστές.
   Οι επιχειρήσεις φαίνεται να προσαρμόζονται σε ένα νέο σημείο ισορροπίας αναφορικά με τη ζήτηση και να αναζητούν κατάλληλη τοποθέτηση στο εγχώριο και διεθνές περιβάλλον. Από την πλευρά των καταναλωτών – αν και από πολύ χαμηλά επίπεδα- καταγράφεται μικρή άμβλυνση της απαισιοδοξίας και λιγότερο δυσμενείς προβλέψεις για την εξέλιξη της ανεργίας στο επόμενο 12μηνο.
   Ουσιαστικά, σύμφωνα με την έρευνα του ΙΟΒΕ, η τρέχουσα πορεία του δείκτη είναι συνεπής με την πρόβλεψη για ανάκαμψη του ΑΕΠ το 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.