22 Δεκ 2016

«Τα δάκρυα του βουνού» στα Τζουμέρκα

- Η ταινία αφορά τον πρωτομάστορα και μια συντροφιά μαστόρων, που αναζητά δουλειά σε έναν φτωχό τόπο, που το μόνο που διαθέτει είναι οι πέτρες, τα «δάκρυα του βουνού»
- Στα γυρίσματα θα λάβουν μέρος και ντόπιοι
- Γιάννης Σεντελές: Εξαιρετική ευκαιρία προβολής του τόπου μας

   Τα Τζουμέρκα θα είναι το σκηνικό στα ορεινά γυρίσματα της νέας μεγάλου μήκους ταινίας «Τα δάκρυα του βουνού» του σκηνοθέτη Στέλιου Χαραλαμπόπουλου, προβάλλοντας την περιοχή, αλλά και την μοναδική κληρονομιά που άφησαν οι μαστόροι της πέτρας.
   Ο γνωστός σκηνοθέτης, μαζί με το επιτελείο του (βοηθό σκηνοθέτη, σκηνογράφο, διευθυντή φωτογραφίας και διευθυντή παραγωγής) επισκέφθηκαν τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων, προκειμένου να επιλέξουν τα σημεία που θα γίνουν τα ορεινά γυρίσματα της ταινίας, καθώς τα υπόλοιπα θα γίνουν στο νησί της Λευκάδας.
   Πρόκειται για μια εικαστική ταινία που διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα, και αποτελεί μία ελεύθερη μεταγραφή της «Οδύσσειας». Τα γυρίσματα στην περιοχή αναμένεται να γίνουν τον Φεβρουάριο, ενώ θα λάβουν μέρος και ντόπιοι, όπως ανέφερε ο σκηνοθέτης, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Σεντελέ και τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για θέματα Τουρισμού Βαγγέλη Γιωτόπουλο, με τον οποίο επισκέφθηκαν αρκετά σημεία προκειμένου να επιλέξουν τα κατάλληλα.
   «Πρόκειται για μια εξαιρετική ευκαιρία προβολής του τόπου μας μέσα από μια...

η συνέχεια του ρεπορτάζ στο aRTInews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.