16 Δεκ 2016

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τα δημοσιεύματα σχετικά με το ΚΑΣ

- Η λογική της «πολιτικής παρέμβασης» σε επιστημονικά συμβούλια είναι πέρα από το αξιακό σύστημα της Αριστεράς
- Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου

   Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί μια σειρά δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο της περιοχής της Άρτας, έντυπο και ηλεκτρονικό, σχετικά με την απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) του Υπουργείου Πολιτισμού για το αίτημα, από την πλευρά του Δήμου Αρταίων, λειτουργίας του Ξενία Άρτας ως ξενοδοχειακή μονάδα.
   Το ΚΑΣ είναι ανεξάρτητο γνωμοδοτικό όργανο και γνωμοδοτεί προς τον εκάστοτε Υπουργό Πολιτισμού για ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς τους και έχουν να κάνουν με την προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων. Το συμβούλιο γνωμοδοτεί βάση των διατάξεων συγκεκριμένης νομοθεσίας για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς (ν.3028/2002).
   Οφείλουμε να ενημερώσουμε το λαό της Άρτας ότι η λογική της «πολιτικής παρέμβασης» σε επιστημονικά συμβούλια είναι πέρα από το αξιακό σύστημα της Αριστεράς. Πρέπει λοιπόν να γίνει κατανοητό ότι αυτές οι λογικές είναι ξεπερασμένες και οι όποιες πολιτικές ασκεί η Κυβέρνηση, δεν θα μπορούσαν να υπερβαίνουν τους νόμους.
   Η παλαιοκομματική αντίληψη της ωμής παρέμβασης στα συμβούλια και τους θεσμούς μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Πρέπει ορισμένοι να καταλάβουν ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση θα συνεχίσουν να εργάζονται για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος με τους πολίτες, για διαφανείς διαδικασίες με γνώμονα την αξιοκρατία και την τήρηση των νόμων της πολιτείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.