19 Δεκ 2016

Δεύτερο δάνειο στον «Κήρυκα Χανίων», με διαδικασίες που «απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής»!

Αποκαλυπτική η πορισματική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τον #Κηρυκας_δανειων

   Και δεύτερο δάνειο 2.150.000 ευρώ έχει πάρει η οικογένεια Μητσοτάκη για τον “Κήρυκα Χανίων”!!!
   Εκτός από το δάνειο του 2005 των 300.000 ευρώ, που έγιναν 718.132,24 το 2016, αφού δεν πληρώθηκε ούτε μία δόση, η επιχείρηση της οικογένειας Μητσοτάκη πριν από το 2005 πήρε από τοπική συνεταιριστική τράπεζα δάνειο (αλληλόχρεος λογαριασμός) κατά παράβαση της τραπεζικής πρακτικής: «για τη χορήγηση του δανείου 2.150.000 ευρώ εφαρμόστηκαν διαδικασίες αξιολόγησης πιστοδοτικών και λειτουργικών παραγόντων, οι οποίες απείχαν τουλάχιστον της συνήθους τραπεζικής πρακτικής» αναφέρει η πορισματική έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος.
   Επίσης, μέρος του δανείου φαίνεται πως δεν κατευθύνθηκε προς τον σκοπό που δόθηκε: περίπου το ήμισυ του δανείου πήγε σε αλλότριους σκοπούς. Το δάνειο δεν παρακολουθήθηκε, ενώ από την αρχή της χορήγησης υπήρχε η παραδοχή ότι η εκδοτική επιχείρηση θα έπρεπε να θεωρείται αδύνατον να συνεχιστεί, καθώς ήταν ήδη ζημιογόνα.
   Η εκταμίευση δεν παρακολούθησε την πορεία υλοποίησης του έργου (ανέγερση κτίσματος). Ποσόν 554.000 ευρώ από το δάνειο κατευθύνθηκε σε σκοπούς αλλότριους της δανειοδότησης.
   Υπενθυμίζεται ότι σκανδαλώδης είναι και η ρύθμιση του δανείου των 300.000 ευρώ, που έφτασαν τα 718.132,24 ευρώ: 23 δόσεις των 3.000 ευρώ και η τελευταία δόση 650.000 ευρώ, αλλά με δυνατότητα τότε επαναδιαπράγματευσης. Κλασική σύμβαση τύπου balloon.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.