15 Δεκ 2016

«Παρών» από το κόμμα το δανειστών στο έκτακτο βοήθημα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

- Αν ήταν για περικοπές/απολύσεις θα ψήφιζαν και με τα δύο χέρια
- Δίνει ιστοποιητικό υποτακτικότητας στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν τη βύθιση της χώρας στο χάος της λιτότητας και της φτώχειας

   «Παρών» αναμένεται να ψηφίσει η ΝΔ, στις 6 το απόγευμα, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την ονομαστική ψηφοφορία για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, που αφορούν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, συμπεριφερόμενη ως πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας, εκπροσωπώντας τους δανειστές.
   Και, όπως λέει κι ένας γνωστός μου: "Συγνώμη, αλλά αν η ΝΔ είναι να ψηφίζει ανάλογα με το τι θέλει ο Σόιμπλε (13η σύνταξη και αναβολή αύξησης ΦΠΑ) και τι θέλουν οι καναλάρχες (νόμος για ΜΜΕ), τότε, για ποιον ακριβώς λόγο κατεβαίνουν οι ίδιοι στις εκλογές;"
   Όπως διαφαίνεται από τη δήλωση: «Μετά από πολύ σκέψη, πάντα στηριζόμενοι στην δήλωση του προέδρου, Κυριάκου Μητσοτάκη, που δείχνει ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν λαϊκίζει, κινούμενη στην στρατηγική συμφωνίας αλήθειας με τους πολίτες. Με τους τυχοδιωκτισμούς και στην ανικανότητα του κ. Τσίπρα, που εγκλωβίζει την χώρα σε αδιέξοδα, δεν θα είναι συμμέτοχη», «Παρών», αναμένεται να ψηφίσει η ΝΔ, δίνοντας, με αυτό τον τρόπο, για ακόμη μία φορά, πιστοποιητικό υποτακτικότητας στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν τη βύθιση της χώρας στο χάος της λιτότητας και της φτώχειας.
   Κάνοντας λοιπόν μια σύνοψη για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Ν.Δ., μπορούμε να δούμε ότι:
   - Θέλει περικοπές στις συντάξεις (το έχει δηλώσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης)
   - Δεν ψηφίζει για τη 13η σύνταξη (ακόμα κι αν προέρχεται από την υπεραπόδοση των εσόδων)
   - Θέλει απολύσεις στο δημόσιο
   - Δεν θέλει έλεγχο για offshore - φοροδιαφυγή (είχαν αποχωρήσει από τη συζήτηση/ψηφοφορία στη Βουλή)
   - Τορπίλισε τη διαδικασία για την αδειοδότηση των καναλιών - έσοδα για το κράτος (να μην πληρώσουν οι καναλάρχες)
   - Δεν θέλει Συλλογικές διαπραγματεύσεις στα εργασιακά (σιωπή για τις ομαδικές απολύσεις).
   - Είναι ένα καταχρεωμένο κόμμα που δεν μπορεί να αποπληρώσει τα δάνειά του.
   - Συμβαδίζει με την πιο σκληρή γραμμή στο προσφυγικό.
   Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι όντως το πιο ταξικό και υποτελές κόμμα, που πλέον δικαίως του απονέμεται ο τίτλος "Κόμμα των δανειστών".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.