27 Δεκ 2016

Παραδόθηκε το τμήμα Αμφιλοχία - Κουβαράς της Ιονίας οδού

- Χρήστος Σπίρτζης: Τον Μάρτιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εγκαινιάσει ολόκληρη της Ιόνια
- Όλγα Γεροβασίλη: Πρόκειται για μια υποδομή στρατηγικής σημασίας, που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας


   Το τμήμα του αυτοκινητόδρομου της Ιονίας μήκους 26 χλμ., που μειώνει κατά πολύ την απόσταση Αιτωλοακαρνανίας-Ηπείρου, παρέδωσαν στην κυκλοφορία σήμερα, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016, λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι, οι υπουργοί Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη.
   Το οδικό τμήμα, που παραδόθηκε σήμερα, εκτείνεται από τον ανισόπεδο κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας, που, σε συνδυασμό με το ήδη σε λειτουργία τμήμα της παράκαμψης Αγρινίου (Κεφαλόβρυσο – Κουβαράς), δημιουργεί ένα ενιαίο τμήμα 59 χλμ.
   Όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο κ. Σπίρτζης, «δώσαμε πολύ μεγάλη μάχη, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, για να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα». Μάλιστα, σημείωσε ότι «τα έργα αυτά δεν ανήκουν σε καμία κυβέρνηση, αλλά στον ίδιο τον λαό, αφού αυτός είναι που τα χρηματοδοτεί». Επίσης, επανέλαβε ότι Ιονία οδός θα παραδοθεί λειτουργική τον Μάρτιο του 2017 και πρόσθεσε πως τα εγκαίνια θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.
   Ο κ. Φλαμπουράρης, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κάνει η κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της χώρας και, όπως επεσήμανε, η ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών έργων είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα.
   Από την πλευρά της, η κ. Γεροβασίλη μίλησε για τα οφέλη που θα έχουν, κυρίως, οι τοπικές κοινωνίες από την ολοκλήρωση των έργων, που θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι με την ολοκλήρωση των έργων δημιουργείται ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που βγάζει από τη σημερινή απομόνωση τη Δυτική Ελλάδα και καθιστά εύκολη τη σύνδεση της χώρας μας με τη Δυτική Ευρώπη, μέσω Αδριατικής, όπως επίσης και με την Αλβανία. Ταυτόχρονα, αξιοποιείται πλήρως η γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και επιτυγχάνεται η σύνδεση με την Πατρών - Κορίνθου, και άρα η σύνδεση της Δυτικής Ελλάδας με την Πελοπόννησο.
   Η υπουργός υπογράμμισε ότι οι αξιόπιστες, ασφαλείς και ταχύτερες συνθήκες μεταφοράς θα ενισχύσουν σημαντικά τις τοπικές οικονομίες, επηρεάζοντας θετικά τη δραστηριότητα τόσο των επιχειρήσεων όσο και κάθε πολίτη χωριστά.
  Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη: «Η ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου (Ιόνια Οδός) θα σημάνει τη σύνδεση 2 περιφερειών, 4 νομών, τη σύνδεση των αστικών κέντρων και των αγροτικών περιοχών των περιφερειών. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τη Δυτική Ελλάδα που θα συμβάλλει στη μείωση των αποστάσεων, στη διευκόλυνση των μεταφορών και θα προσφέρει ασφάλεια στους πολίτες που ταξιδεύουν. Μια υποδομή στρατηγικής σημασίας που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού και στην ανάδειξη του αρχαιολογικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής μας».
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.