15 Δεκ 2016

Ζόρικη η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία για την Μητσοτάκη

Είναι με τους συνταξιούχους ή με τα γεράκια; Με τους πολίτες ή με τη λογική Σόιμπλε;

   Ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία για το εφάπαξ βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους ζήτησε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροπολογία ψηφίζεται σήμερα μαζί με το νομοσχέδιο για τον Εθνικό Μηχανισμού Συντονισμού για τις Κοινωνικές Πολιτικές και έχει ήδη συγκεντρώσει την υποστήριξη της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας της Βουλής.
   Υπάρχει, όμως κι ένα κόμμα που μίλησε για προεκλογικό τρικ, επικοινωνιακό πυροτέχνημα, για ψίχουλα και, κυρίως, ανησύχησαν πρώτοι και καλύτεροι για λογαριασμό των σκληρών του Eurogroup, πριν καν προλάβουν να ανησυχήσουν εκείνοι. O λόγος φυσικά για τη Ν.Δ. και την αμηχανία της μπροστά στην απόφαση της κυβέρνησης να βοηθήσει μεγάλες κοινωνικές ομάδες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τη σκληρή λιτότητα.
   Σήμερα, όμως, με την ονομαστική ψηφοφορία για το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, η Ν.Δ. θα πρέπει να επιλέξει. Είναι με τους συνταξιούχους ή με τα γεράκια; Με τους πολίτες ή με τη λογική Σόιμπλε; Θα υπερψηφίσει κάτι που, όπως λέει στην ανακοίνωσή της η Ν.Δ., «τινάζει στον αέρα τη συμφωνία» με τους δανειστές; Θα καταψηφίσει ένα μέτρο που ανακουφίζει, δίνει μια έστω πρόσκαιρη οικονομική ανάσα σε ενάμισι εκατομμύριο πολίτες; Ή θα αποχωρήσει καταγγέλλοντας την κυβέρνηση, στηρίζοντας έτσι εμπράκτως κάποιους ακραίους κύκλους που θεωρούν τη χώρα μας αποικία τους που δεν μπορεί να αποφασίζει ούτε για το ελάχιστο.
   Όταν η Κομισιόν όχι μόνο δεν καταγγέλλει την Αθήνα, αλλά κρατά αποστάσεις από την τακτική των σκληρών του Βερολίνου, κι όταν ο αρμόδιος επίτροπος βγαίνει ανοικτά και λέει ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν παραβίασε κανέναν κανόνα, χρειάζεται τεράστιο πολιτικό θράσος για ένα κόμμα στην Ελλάδα να αμφισβητεί το δίκαιο και αναφαίρετο δικαίωμα της εκλεγμένης κυβέρνησης.
   Η Ν.Δ. με τη στάση της, όλα αυτά τα χρόνια των Μνημονίων, εκπέμπει με όλους τους τρόπους το σήμα ότι πάνω κι από τους πολίτες είναι οι δανειστές. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι από το «Forget it Giannis» για το χρέος, που το δίδυμο Σαμαρά - Βενιζέλου το έκανε σημαία της, η Ν.Δ. τώρα διολισθαίνει σε χειρότερο ατόπημα, αφού ζητούν να εφαρμόσει όχι μόνο αυτά που ζητούν το ΔΝΤ και ο Σόιμπλε, «αλλά και άλλα τόσα μέτρα», όπως δεσμεύθηκε πρόσφατα ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης.
   Όλη την προηγούμενη εβδομάδα απέδειξε περίτρανα ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έφερνε σε διεκδικητικό πλαίσιο αντίστοιχα μέτρα ανακούφισης των πολιτών στα χαμηλά στρώματα και τώρα, στη Βουλή, με τη στάση που θα κρατήσει η Ν.Δ., θα αποδειχθεί όχι το αν, αλλά πόσο βαθιά δεσμευμένη είναι από τα γνωστά ακραία κέντρα των δανειστών.
   “Ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του συμπεριφέρονται ως πέμπτη φάλαγγα εντός της χώρας, εκπροσωπώντας τους δανειστές. Δεν ενδιαφέρονται για τίποτα πέρα από την εκδικητική επιστροφή τους στην εξουσία, δίνοντας πιστοποιητικά υποτακτικότητας στους ακραίους κύκλους που επιθυμούν τη βύθιση της χώρας στο χάος της λιτότητας και της φτώχειας”, σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι.
   Η σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή, προσθέτουν οι ίδιοι κύκλοι, χαράσσει δύο εναλλακτικές στον κ. Μητσοτάκη: Ή να καταψηφίσει τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, δηλώνοντας με παρρησία την άποψή του. Αν, όμως, η ΝΔ αποφασίσει να κάνει κωλοτούμπα και ψηφίσει τα μέτρα κοινωνικής στήριξης, να μην τολμήσει στη συνέχεια να επανέλθει στην καταστροφολογία περί εκτροχιασμού του προγράμματος από την κυβερνητική αυτή επιλογή.
   “Συμβουλεύουμε την ηγεσία της ΝΔ να διαβάσει και τις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), σύμφωνα με τις οποίες «οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup δεν έχουν αλλάξει από τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα». Είναι, λοιπόν, σαφές ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα, είναι εντός στόχων και οποιαδήποτε κίνηση κωλυσιεργίας βρίσκει αφορμή από την συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή κρύβει πολιτικές σκοπιμότητες”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.