13 Δεκ 2016

Ανελκύστηκαν από την κοίτη του Αχελώου τμήματα της παλαιάς πέτρινης ιστορικής γέφυρας Κοράκου

Στα πλαίσια εργασιών αποκατάστασης των βλαβών της Γέφυρας
 
   Ολοκληρώθηκαν από τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Άρτας, οι εργασίες αποκατάστασης των βλαβών της Γέφυρας Κοράκου επί του Αχελώου ποταμού στα σύνορα των νομών Άρτας – Καρδίτσας.
   Το έργο, προϋπολογισμού 140.000 €, που διατέθηκαν από πιστώσεις της Π.Ε. Άρτας, πραγματοποιήθηκε μετά από μελέτη εξειδικευμένου γραφείου μελετών. Έγινε αποκατάσταση των βλαβών της υφιστάμενης από το έτος 1960 γέφυρας Κοράκου, στον ποταμό Αχελώο, που συνδέει τους Νομούς Άρτας – Καρδίτσας.
   Είναι η πρώτη μεγάλη παρέμβαση αποκατάστασης των βλαβών της γέφυρας από κατασκευής στο ακρόβαθρο προς τη πλευρά του Ν. Άρτας, καθώς και στο μεσαίο βάθρο, στους αρμούς κλπ.
   Στα πλαίσια του έργου πραγματοποιήθηκε η ανέλκυση τμημάτων της παλαιάς πέτρινης ιστορικής γέφυρας Κοράκου, τα οποία βρίσκονταν εντός της κοίτης του ποταμού Αχελώου. Τα σωθέντα τμήματα της γέφυρας ανασύρθηκαν με βάσει τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και τοποθετήθηκαν σε επισκέψιμο χώρο παράπλευρα της κοίτης.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.