12 Δεκ 2016

Σε κοινωνικές πολιτικές τα 5 εκατ. ευρώ πλεονάσματος του Προϋπολογισμού της Βουλής

Νοικοκυρεμένη και ορθολογική διαχείριση

   Τελικά, όταν κάνεις νοικοκυρεμένη διαχείριση και δεν τα σπαταλάς σε ημέτερους, σε γραφεία πρώην, σε διαπλεκόμενες υπερτιμολογημένες προμήθειες υλικών κλπ, μπορείς να έχεις πλεόνασμα. Να φανταστείτε τι πάρτι γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, μόνο από τις δαπάνες καθαριότητας η εξοικονόμηση ήταν 478.000 ευρώ, λόγω του ξηλώματος των εργολάβων.
   Έτσι, από τον Προϋπολογισμό της Βουλής του 2016, υπήρξε πλεόνασμα ύψους 5 εκατ. ευρώ. Αυτό το πλεόνασμα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, θα διατεθεί σε κοινωνικές πολιτικές.
   Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού 2017, ο Νίκος Βούτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Από την ορθολογική εκτέλεση του Προϋπολογισμού της Βουλής του οικονομικού έτους 2016 διαφαίνεται η δυνατότητα σημαντικά βελτιωμένου δημοσιονομικού αποτελέσματος της τάξης των 5 εκ. ευρώ, δημιουργώντας έτσι χώρο για τη χρηματοδότηση άλλων κοινωνικών προτεραιοτήτων.
   Το ποσό αυτό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί άμεσα για την αντιμετώπιση π.χ. της προσφυγικής κρίσης και διερευνάται η δυνατότητα από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.